3.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLocuitorii din Avantgarden Bartolomeu scapă de stația de asfalt

Locuitorii din Avantgarden Bartolomeu scapă de stația de asfalt

Cartierul Bartolomeu a fost sufocat timp de ani buni de compania de asfaltări Fincodrum SA, care și-a stabilit stația de asfalt…între blocurile din zonă, locuite de aproximativ 20.000 de persoane. Deși funcționarea unei stații de asfalt printre blocuri este ilegală, Fincodrum SA a primit ani la rândul autorizații de funcționare de la mediu. Iar oamenii care locuiesc în zonă au ajuns la limită solicitând, prin scrisori deschise și petiții, ca autoritățile să ia măsuri. La finalul anului 2019, la Garda de Mediu Brașov s-a făcut o sesizare legată de „poluarea intensă cu fum alb și miros înțepător” care provenea de la stația de asfalt. Comisariatul Județean de Mediu Brașov susținea, în replică, faptul că „o echipă de comisari, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică s-au deplasat pe strada Spicului și au constatat că primăria municipiului Brașov a eliberat Autorizație de Construire cu nr. 292/03.04.2008 pentru construirea stației de asfalt și că societatea Fincodrum deține rapoarte pentru emisii dirijate de poluanți din surse fixe și raport pentru imisii de pulberi în suspensie.”
Mii de oameni au semnat ulterior o petiție prin care solicitau închiderea stației de asfalt dintre blocuri. „Locatarii cartierului Avantgarden 3 Brașov, ai cartierului Bartolomeu, dar și ceilalți locuitori ai orașului Brașov fac această petiție, cu sesizare către APM și toate instituțiile autorizate pentru a reevalua condițiile în care își desfășoară activitatea și cerem relocarea acestora în afara orașului sau în alt loc unde dreptul nostru la sănătate nu va mai fi încălcat”, se arăta în cuprinsul petiției.
Cei de la Fincodrum SA au continuat să ceară în instanță ca stația să-și continue funcționarea, dar judecătorii au considerat că sănătatea publică e mai importantă decât profitul unei societăți comerciale. Ieri, Curtea de Apel Brașov a respins, prin hotărâre definitivă, cererile Fincodrum SA, astfel încât Agenția pentru Protecția Mediului Brașov și Primăria Brașov nu vor mai putea emite o nouă autorizație de mediu pe numele acestei companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE