3.2 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Sos de ceapă

Ingrediente: 3 kg.ceapă, 2 kg.ardei gras sau gogoşari, 1/2 ulei, cimbru, piper, foi de dafin, sucul de la 6 kg roşii, 3 linguri sare, 8 linguri zahăr
Preparare: Se dă ceapa prin maşina de tocat, apoi ardeii (gogoşarii) care au fost spălaţi şi curăţaţi. Se pune la foc uleiul, când este încins se pune ceapa, iar când aceasta devine sticloasă se adaugă ardeii şi apoi sucul de roşii, un praf de cimbru, sarea, piperul şi foile de dafin, 2-3 bucăţi. Totul se fierbe o oră la foc mic, rezultând un sos cu grosimea de zacusca. Se pune fierbinte în borcane, se leagă cu celofan şi se pun repede sub pături să se răceasca lent, până a doua zi. Se obţin 4-5 borcane de 800 gr. Se serveşte ca aperitiv sau lângă friptură.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 23 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE