29.1 C
Braşov
AcasăStiri Brasov4 clădiri din centrul vechi propuse Primăriei pentru reabilitarea faţadelor, cu fonduri...

4 clădiri din centrul vechi propuse Primăriei pentru reabilitarea faţadelor, cu fonduri de la buget

Patru noi immobile cu valoare arhitecturală din zona centrului vechi al Braşovului ar putea fi cofinanțate din bugetul local pentru lucrări de reabilitare a faţadelor. Cele patru clădiri, propuse de Fundaţia Monumentelor Istorice din Braşov (la a cărei înfiinţare şi susţinere contribuie însăşi Primăria Braşov) se află la adresele str. Michael Weiss nr. 37 (finanțare 113.744,96 lei), str. Poarta Șchei nr. 18 (finanțare 61.262,99 lei), Bd. Eroilor nr. 21 – clădirea în care se află Muzeul de Artă Brașov (finanțare 447.654,76 lei) și str. Șirul Beethoven nr. 2 – un fostul imobil de apartamente destinate profesorilor Colegiului Șaguna, acum proprietate privată (finanțare 140.305,76 lei).

762.969 lei, confinaţarea propusă pentru 2021

- Advertisement -

În anul 2021 Consiliul Local al Municipiului Brașov a adoptat Programul Multianual pentru realizarea lucrărilor de intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală din zonele de acțiune prioritară ale Municipiului Brașov și noul Regulament de aplicare a legii și a înființat Fundația Monumentelor Istorice Brașov, care să coordoneze aplicarea lor. Tot atunci a fost înfiinţată Comisia de Coordonare a Programului Multianual, care analizează solicitările de intervenție la anvelopele clădirilor și cofinanțarea acestora, care și-a început activitatea la 4 octombrie 2021. Comisia a propus pentru cofinanțare 4 imobile aflate în diferite stadii de execuţie a lucrărilor, având dosarele tehnice și financiare complete și fiind asigurată contribuţia proprietarilor. Valoarea totală a cofinanțării propuse este de 762.969 lei și este cuprinsă în bugetul local pentru anul 2021.

3 clădiri din Braşovul vechi, reparate deja la faţadă prin Legea 166/2016

Activitatea Fundației Monumentelor Istorice Brașov implică monitorizarea clădirilor în zonele de acţiune prioritară stabilite în Programul Multianual de intervenție, asistarea proprietarilor pentru autorizarea lucrărilor și pregătirea dosarelor de finanţare, colaborarea cu Comisia de coordonare și colaborarea cu cetățenii și instituţiile abilitate, pentru reabilitarea Centrului istoric Brașov.
Reamintim că în anul 2016 a fost adoptată Legea 166 privind creşterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor, care reglementează reabilitarea anvelopelor (acoperiș și fațadă) clădirilor din zonele istorice. În anul 2018 Primăria Municipiului Brașov a adoptat Regulamentul de aplicare a legii și a implementat programul pilot pe 3 imobile (str. Sf. Ioan nr. 10, Piața Enescu nr. 6 și str. Michael Weiss nr. 35).

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE