1.9 C
Braşov
AcasăMagazinS-a dus și Nea Beni! Benone Sinulescu a murit la vârsta de...

S-a dus și Nea Beni! Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani

l A murit ieri la ora 14. 30, în urma unei pneumonii

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani. Decesul artistului a survenit ieri după ora 14.00, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate. „Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19” a declarat, în exclusivitate pentru redacția Impact-Playtech soția lui Benone Sinulescu. ”A murit astăzi (n.r. ieri), la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. Așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat, imediat după deces, soția cântărețului.

Cum a cunoscut-o Benone Sinulescu pe soția lui

Văduva lui Benone Sinulescu plânge neîntrerupt după despărțirea de cel care i-a fost partener timp de 40 de ani. Regretatul interpret de muzică populară a avut o carieră impresionantă și, deși pe plan personal a avut câteva relații tumultoase, dragostea adevărată i-a bătut la ușă la vârsta de 40 de ani. „Ne-am luat în 1981. Responsabilă de relația noastră este regretata Ileana Sărăroiu. Ea ne-a făcut cunoștință, ea ne-a «nenorocit» De fapt, noi ne-am cunoscut în casa ei. Un an de zile am vorbit la telefon și mi-am dat seama că ea este femeia potrivită să stea lângă mine, o ardeleancă gospodină și aprigă. Este un om bun, eu sunt mai al dracului! Ne înțelegem bine, ne iubim, ne tachinăm, dar am mare încredere în ea, pentru că soția mea este cel mai bun critic al meu. Țin cont de tot ce îmi spune! Dacă ar fi să o iau de la capăt, tot pe ea aș alege-o”, declara Benone Sinulescu, acum ceva timp.


Cine a fost Benone Sinulescu

„Nea Beni”, cum era cunoscut de apropiați, s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu, judeţul Buzău. Potrivit site-ului care îi poartă numele, la vârsta de 18 ani Benone Sinulescu avea primele înregistrări radio. În anul 1956, artistul a înregistrat „Straina mamei, straină”, „La Lenuța sub cerdac” şi „În munţii Buzăului”. Potrivit bestmusic, Benone Sinulescu a făcut parte din orchestra „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat „George Enescu”. În 1999 cântărețul începea colaborarea muzicală cu trupa „Ro-Mania”, considerat cel mai bine vândut grup etno-dance din România acelor ani. „Am efectuat în decursul carierei peste 2.000 de turnee, atât în ţară cât şi peste hotare. Am avut privilegiul şi bucuria să cânt pe aceeaşi scenă cu Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Ion Luican, Irina Loghin, Rodica Bujor, Mia Braia, Alexandru Grozuta, Gheorghe Zamfir, Stefan Lazarescu; am cântat, de asemenea, sub bagheta celor mai mari dirijori ai ţării: Victor Predescu, Nicu Stanescu, Sile Dinicu, Ionel Budisteanu, Nicusor Predescu, Paraschiv Oprea, Gheorghe Zamfir, Florian Economu si a multor altora”, puncta Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu, premii și distincții

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.
Pe 29 noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, pentru crearea şi transmiterea talentelor lui şi dăruirea a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universala.
De asemenea, pe 7 februarie 2004 a primit şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiter, Categoria D pentru „Arta Spectacolului”, ca semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ, pe care l-a pus în slujba artei scenice şi a spectacolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE