1.9 C
Braşov
AcasăSportAuto: Pe urmele tatălui! Andrei Gîrtofan are planuri mari pentru 2022

Auto: Pe urmele tatălui! Andrei Gîrtofan are planuri mari pentru 2022

l Tânărul pilot brașovean vrea să se lupte, în cel mai scurt timp, pentru primele locuri în clasamentul general

Pilotul brașovean Andrei Gîrtofan, fiul lui Dan Gîrtofan, își construiește un renume în sporturile cu motor din România.  „2021 a fost un an foarte dificil. Am simțit-o pe pielea mea în acest an, al șaselea de curse pentru mine. Am început cu etapa de la Covasna, unde am reușit pentru prima dată în carieră, și eu și Doru Vraja, copilotul meu, să terminăm pe podium la general un raliu. La etapa de casă, Raliul Brașovului, am reușit să fim primii la clasa RC2N”, a spus Andrei. Tânărul pilot brașovean a avut apoi parte doar de ghinioane. „Primul ghinion a venit la Raliul Harghitei unde o problemă tehnică ne-a privat de un rezultat bun. De fapt, nici nu am apucat să luăm startul și asta ne-a durut cel mai mult”, a adăugat Andrei, care spera să își ia revanșa la Raliul Argeșului. „ Din păcate, soarta ne-a programat altceva decât ne-am fi dorit, astfel că am fost «loviți» din nou de o problemă tehnică, chiar pe celebrul Transfăgărășan. Mai aveam doar 6 kilometri până la sosire…”

Mai mult noroc pe plaiuri maramureșene

Raliul Maramureșului, următoarea etapă la care au participat Andrei și Doru, a fost însă unul cu mai mult noroc.  „A urmat Raliul Maramureșului, unde cumva «am spălat ghinionul» și, după o lungă «bătălie», cea cu Adi Teslovan, am reușit să câștigăm”, a rememorat Andrei Gîrtofan. Și cum totul se poate schimba din nou la 180 de grade, Raliul Moldovei Bacău a însemnat o nouă dezamăgire. „Aveam așteptări mari de la Raliul Moldovei. Dar, karma ne-a jucat iar feste și a venit și al treilea abandon din 2021. Nu unul tehnic, ci pe o greșeală de-a mea, pe care mi-o asum”, a mai povestit Andrei. Dacă la Bacău a reușit să ajungă, Andrei Gîrtofan nu a putut fi prezent la Raliul Iașului, din cauza unui examen foarte important. „Absența mea de la Iași s-a dovedit că a fost una cu motiv. Eram acasă și mă pregăteam pentru examen când am primit vestea care a dărâmat un întreg campionat atunci. Adi Răspopa era prietenul nostru, omul cu care mergeam în concedii, la ski, la mare, un suflet, un prieten foarte drag. Din momentul în care am aflat de tragedie nu am mai fost bun de nimic câteva zile ”, a spus tânărul brașovean. Andrei nu a mers apoi la Raliul Clujului, pentru că acea etapă echivala ca și coeficient cu cea de casă, de la Brașov, astfel că nu ar fi contat în clasament. Și a venit Raliul Bucovinei, ultima etapă din sezonul 2021. „A trebuit să mă decid dacă este mai important un loc de vicecampion național la clasă sau o experiență cu o mașină de top. Așa că alegerea a fost să merg cu al doilea R5 al echipei, ca să acumulez experiență. Am decis cu sufletul și spun că am făcut alegerea corectă”, a mai spus pilotul ProRally Team Brașov, care a reușit în Bucovina să-l învingă pe tatăl său, dublul campion Dan Gîrtofan, pe două probe speciale! „A fost minunat, am avut timpi foarte competitivi, am terminat două probe pe podium. Pe două «speciale» am avut un timp mai bun ca tata. Cumva l-am împins de la spate. S-a văzut însă experiența lui, pe o probă a fost cu mult în fața mea.”

Următorul sezon cu un model R5?

Andrei Gîrtofan și-ar dori să repete experiența cu un R5 de la Raliul Bucovinei și să facă pasul spre acest model competitiv în viitorul apropiat. „Ne dorim ca într-un viitor cât mai apropiat să facem pasul cel mare, să concurăm pe un model R5 și să ne luptăm pentru primele locuri în clasamentul general. Va depinde foarte mult de bugetul pe care vom reuși să-l strângem în această pauză competițională. Vrea să-i mulțumesc lui tata pentru că a fost și este lângă mine, lui Doru pentru că este acel coechipier, frate mai mare, de la care am tot timpul de învățat, echipei tehnice, partenerilor din 2021, dar și fanilor ”, a încheiat Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE