8 C
Braşov
AcasăSportFC Brașov e în cădere liberă, Limoniu tace!

FC Brașov e în cădere liberă, Limoniu tace!

Autor: Adi MARICA

l Gruparea brașoveană a ajuns la șase înfrângeri consecutive în campionat, iar președintele clubului, Ioan Mărginean, nu e de găsit

FC Brașov a pierdut pe Cluj Arena, cu 1-0 meciul cu Universitatea Cluj. Reușita lui Haită din partea secundă a făcut diferența, iar brașovenii se afundă în subsolul clasamentului. Deși, în vară, se lăuda cu o deschidere totală către presă, celebrul Ioan Mărginean nu e de găsit. Obișnuitele conferințe de presă ale lui Limoniu din startul campionatului nu au mai avut loc, iar președintele nu mai e de găsit. Mărginean a fost prezent la meciul de la Cluj, după care a plecat val vârtej de la stadion. Tăcerea lui Mărginean este de neînțeles mai ales că formația brașoveană traversează o perioadă critică. Mărginean a lăsat tot greul pe interimarul Andrei Șanta, cel care a încercat să mențină o atmosferă bună în vestiar deși este conștient de valoarea îndoielnică a lotului.

Șanta, nemulțumit de arbitraj

La meciul de la Cluj, Șanta a fost trimis în tribune în minutul 33 al jocului. Motivul? A trimis mingea în teren la un aut al clujenilor. „Înainte de eliminare i-am spus centralului dă-mi și mie un fault! După câteva minute a venit eliminarea. A fost un aut pentru noi, dar tușierul a dat aut pentru clujeni. Am lovit mingea care s-a dus în teren, iar centralul a scos cartonașul roșu. A vrut să se dea zmeu. În niciun caz nu l-am înjurat. De arbitraj pot spune că a fost mult prea îngăduitor pentru clujeni și mult prea aspru cu noi. Am avut și penalti la Mitroi, dar suntem obișnuiți să nu primim. Așa a fost și la Șelimbăr pe finalul meciului. Suntem prea mici pentru a beneficia de arbitraje corecte! “, a spus Șanta.


„Continuăm să facem cadouri“

Referitor la jocul prestat pe Cluj Arena, Andrei Șanta spune că elevilor săi le lipsește încrederea. „Când aduni o serie de rezultate negative și încrederea jucătorilor scade. Sunt convins că dacă am fi scos un punct din meciul cu FC Hermannstadt, băieții ar fi avut un moral bun. Din păcate, continuăm să facem cadouri și ne costă scump. La faza golului primit este o greșeală mare în defensivă. Am jucat cu trei fundași centrali pentru a da o siguranță mai mare în apărare. Știam că cei de la U Cluj scot mingea la margine pentru a veni cu centrări, iar atunci când au ocazia trag din orice poziție. Dacă am fi reușit să evităm golul primit, sunt convins că, pe finalul jocului, am fi avut mai multe spații să lovim pe contraatac. Asta este, mergem mai departe, mai sunt trei jocuri din care sper să obținem cât mai multe puncte“, a spus antrenorul brașovean.

Burlacu, probleme la gambă

Marius Burlacu s-a accidentat în meciul cu U Cluj când a simțit dureri la gambă și a fost nevoit să părăsească terenul încă din minutul 16. Ieșirea lui Burlacu i-a dat peste cap planurile lui Șanta. Burlacu a fost înlocuit cu Roșu, astfel că Drăgoi a fost retras fundaș dreapta. Peste două săptămâni, când e programată etapa a 14-a, FC Brașov o întâlnește pe teren propriu pe Poli Timișoara. Pentru acest joc, Andrei Șanta va fi suspendat, la fel și portarul Daniel Mutu, iar cel mai probabil, Leonte și Burlacu nu vor putea fi recuperați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE