-0.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovScandal între noul director executiv al DSP Brașov și patronatul medicilor de...

Scandal între noul director executiv al DSP Brașov și patronatul medicilor de familie Brașov

Legătura între noua conducere a DSP Brașov și medicii de familie din Brașov pare să fie departe de ideal. Iată ce a scris, ieri, medicul de familie Ana Sestacova (coordonator al centrului de vaccinare din Feldioara, județul Brașov și președintă a Patronatului Medicilor de Familie din Braşov), referitor la DSP Brașov: „Și pentru ca astăzi am primit un mesaj de la directorul DSPBv: «Bună ziua, Din păcate și la DSP curg nenumărate reclamații și sesizări la adresa medicilor de familie. Nu pot decât să mă întreb în ce anume constă implicarea așa-numitului Patronat al medicilor de familie în pandemie – alta decât doar să vă plângeți. Noi întotdeauna am încercat să venim în sprijinul dvs. Pentru noi important este pacientul așa cum ar trebui să fie și pentru dvs. Mulțumesc de înțelegere!», voi răspunde punctual și public la acest mesaj:
1. În atribuțiile PMFBv nu întra disciplinarea medicilor, cu toate acestea PMFBv a informat nu o data atât medicii de familie cât și alte specialități legislația privind acordarea serviciilor medicale, corect, respectand legea. Drept dovadă, vă stă documentația de corespondență cu CAS si DSP…
2. Corpurile de control ale instituției pe care o conduceți, vă sunt subordonate dvs. și nu organizației patronale…și dacă tot există plângeri, ce vă împiedică să luați măsurile necesare, bineînteles,dacă aceste plângeri sunt fondate? Totodată, vă aduc la cunoștință că se dețin corpuri de control și la nivelul altor instituții, iar partea disciplinara este în subordinea CM.
3. Patronatul Medicilor de Familie BV funcționează în baza legii 62, motiv pentru care vă rog, să analizati aceste aspecte, ținând cont că dețineți o funcție de lider a MS în teritoriu.
4. Cum s-a implicat PMFBv în pandemie? Puteți întreba fiecare medic de familie în parte, cum s-au numărat 30.000 de pastile de cloramina și cum s-au împărțit echipamente de protecție în perioada stării de urgență… în timp ce dvs. erați baricadați în birouri pentru a fi protejați de virus…Noi consultam în cabinete și Centre…
5. Știți câți medici de familie au murit? Probabil, vă veți informa după această postare….
6. Știți de ce încă merge colaborarea cu DSPBV? Pentru că printre angajații acestei instituții încă se află OAMENI IMPLICAȚI(mă înclin în fata lor!!), care nu dau ordine, ci impreună cu colegii mei încearcă să găsească soluții viabile și să facă o analiză atentă a situațiilor întâmpinate, lucru care se datorează predecesoarei dvs.,care a încercat sa găsească și să implementeze niște circuite viabile atât pentru pacienți cât și pentru medici, pentru că e medic de familie și cunoaște situația din teren….
7. Ne plângem.. da, mai avem și acest drept, atunci când vaccinam fără mănuși și devenim secretarii dvs. pentru eliberarea unor CM în baza unor decizii iresponsabile, când vă trimitem hârtii total inutile,când lucrăm la noile softuri unde introducem manual date personale, ce ne îngreunează munca de vaccinare, când împărțim tichete de masă, când monitorizam câte 30-40 de pacienți pe zi gratis, iar după toată nebuloasa creata în cabinete, mai sunt și medici care si-au asumat riscul de a testa (cu toate ca nu au condiții necesare, riscând să se infecteze și să-si infecteze echipele)…
Nu am precizat decât o picătură din activitatea unui mf… Cum s-a implicat PMBv? așa cum s-au implicat toți mf,care au coloană și implicare, pt ca PMFBv este compusă din medici de familie responsabili… dacă o fi și altfel de categorii, noi nu am susținut și nu vom susține ilegalitățile precum rețeta la geam, lipsa de la program, consultații oferite de asistenți etc….
8. Ati încercat să veniți în sprijinul nostru? Cum? Eu nici măcar nu vă cunosc, iar cabinetul meu nu a văzut vreun sprijin din partea excelenței sale….
9. Ati încercat să veniți în sprijinul pacienților??? Cum? Zilnic cel puțin 10 pacienți îmi spun că nu pot lua legătura cu instituția dvs.,pentru a rezolva problemele…
Vă mulțumesc de înțelegere…”, încheie medicul de familie Ana Sestacova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE