7.3 C
Braşov
AcasăSport„Bonetti“ a fost pe „Nou Camp“: Daniel Bona e lider cu CSO...

„Bonetti“ a fost pe „Nou Camp“: Daniel Bona e lider cu CSO Retezatul Hațeg la finalul turului

Autor: Adi MARICA

l Antrenorul brașovean mișcă lucrurile la Retezatul Hațeg în Liga a 4-a Hunedoara
l La invitația sponsorului echipei, Bona a fost pe „Nou Camp“ la meciul din Liga Campionilor dintre Barcelona și Dinamo Kiev!

Dan Bona (52 de ani) a plecat în vară din fotbalul brașovean după 27 de ani de activitate ca fotbalist și apoi ca antrenor. ”Bonetti” a acceptat oferta celor de la Retezatul Hațeg, echipă din Liga a 4-a Hunedoara. ”Am acceptat oferta celor din conducerea lui CSO Retezatu Hațeg pentru proiectul fotbalistic pe termen lung propus de conducerea executivă, dar și pentru a fi alături de părinții mei, care sunt din zonă. Echipa este susținută de Consiliul Local și Primăria Hațeg, dar și câțiva sponsori importanți. Este un proiect serios, infrastructură este bună, avem două terenuri bune de iarbă, vestiare mărite, echipament de calitate”, spunea Bona la începutul mandatului la noua sa echipă.
Meticulos și având o experiență vastă în spate, Bona a mișcat lucrurile la echipa hunedoreană, care a terminat turul campionatului Ligii a 4-a Hunedoara pe primul loc. În cele 9 etape disputate, CSO Retezatu Hațeg a înregistrat 6 victorii, două egaluri și un eșec, totalizând 20 de puncte. Podiumul este completat de CSM Mihai Viteazu Vulcan și Inter Petrila, ambele cu câte 20 de puncte, dar echipa antrenată de Bona este pe primul loc grație golaverajului superior. Liderul Ligii a 4-a Hunedoara la finalul turului are cea mai bună apărare, doar 5 goluri primite în 9 jocuri, în schimb, la capitolul goluri marcate, cei de la Retezatul sunt abia pe locul 5 cu 24 de goluri înscrise. „ E un bilanț bun. Păcat că am început turul cu două egaluri acasă cu Vulcan și Petrila, apoi totul a mers bine până la eșecul cu cei de la Geoagiu. Este o serie echilibrată, echipele de aici joacă mai agresiv, dar așa a fost întotdeauna în Valea Jiului. Mai jucăm în această toamnă câteva etape din retur și sper să continuăm seria rezultatelor bune. Primul pas este să ajungem în play-off. Primele 4 echipe merg în play-off unde se înjumătățesc punctele, iar echipa câștigătoare merge la barajul de promovare. În iarnă se vor schimba multe lucruri în bine la echipă. Vom căuta să întărim lotul. Condițiile sunt mult peste nivelul Ligii a 4-a, clubul este susținut de Consiliul Local și Primărie, dar și un sponsor important “, spune Bona.


Bonus pentru antrenor: un meci de Champions League!

Luna trecută, la invitația sponsorului echipei, Dan Bona și un antrenor secund, dar și câțiva jucători au mers la Barcelona la meciul catalanilor din Champions League cu Dinamo Kiev. „Impresionant din toate punctele de vedere. Liga Campionilor este ceva de vis și mă bucur că am avut șansa să văd pe viu un astfel de meci“, a spus Dan Bona.

27 de ani în fotbalul brașovean

Dan Bona a ajuns în fotbalul brașovean ca fotbalist în 1994, la Tractorul Brașov. Apoi a mai jucat la Metrom și Precizia Săcele, la toate cele trei echipe în Liga a 2-a. A început antrenoratul la juniorii Preciziei Săcele (2000-2003). După trei sezoane la juniori, Bona a trecut laseniorii Preciziei timp de trei ani în Liga 2, în perioada 2003-2006. Din 2006 a preluat Unirea Tărlungeni, cu care a promovat în Liga 3 și unde a stat până în 2008. Vârful carierei de antrenor a lui Dan Bona a fost la Corona Brașov cu care a reușit să promoveze succesiv din Liga a 5-a până în Liga 1 (2008- 2014). În ultimii ani, Bona a antrenat ca principal pe Unirea Tărlungeni în Liga 2 (2014-2016), Olimpic Cetate Râșnov în Liga 3 (2016-2018), AFC Hărman în Liga 3 (2018- 2019). În ultimele sezoane, Bona a antrenat la Academia Celta – Colțea Brașov, dar și la AFC Hărman, în Liga 4. În ultimul an, Bona a făcut parte din stafful tehnic al celor de la SR Brașov în Liga 3, alături de Liviu Nicolae și Ioan Naghi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE