0.3 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Ceapa curăţă rapid aerul din casă, dar e și leac

Sfat Expres: Ceapa curăţă rapid aerul din casă, dar e și leac

Una dintre cele mai consumate legume din România se poate folosi și pentru a purifica aerul din interiorul camerelor. E vorba despre ceapă. Află azi cum să îți reîmprospătezi atmosfera din apartament folosind o legumă numai bună de pus pe tigaie la foc. E bine de știut însă că această legumă e și un bun leac pentru multe afecțiuni.

Cum cureți aerul din cameră folosind ceapa

Mulți dintre noi nu ne-am gândi că ceapa poate fi folosită pentru a purifica aerul din încăpere. Deși are un miros extrem de puternic, această legumă folosită cu preponderență la gătit, are proprietăți miraculoase care elimină cu succes mirosurile neplăcute din interiorul camerelor din casă sau apartament. Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de impuritățile din aer este să tai ceapa în felii și să o pui pe o farfurie, pe care o vei lăsa în dormitor sau sufragerie. Trucul constă în faptul că feliile de ceapa vor absorbi toxinele și alte mirosuri neplăcute.

Nu uita să înlocuiești ceapa în fiecare zi

Nu uita să înlocuiești feliile de ceapă în fiecare zi. Dacă nu ai ceapă la îndemână poți face același truc folosindu-te de coji de portocale sau de lămâi. Aceste citrice reușesc să creeze un mediu propice care miroase foarte frumos.

De ce să te speli pe cap cu sirop de ceapă

Ceapa nu se folosește doar la gătit și pentru a elimina izurile din camere. Această legumă are proprietăți miraculoase care pot fi folosite și în ritualul de îngrijire al oricărei domnișoare. De exemplu, specialiștii spun că siropul de ceapă face minuni pentru podoaba capilară. Mai exact, sucul de ceapa ajută la creșterea părului. Acesta se aplică pe păr, la fiecare spălare, și se lasă să acționeze timp de o oră, ca o mască. Apoi, spălați părul cu șampon și clătiți-l cu apă. Se folosește o dată pe săptămână, iar rezultatele vor fi de nota 10.

Sucul de ceapă elimină moliile

Sucul de ceapă elimină moliile din garderobă, atunci când nu ai naftalină la îndemână, sau insectele enervante din grădină. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi puțin suc de ceapă pe piele, pentru ca țântarii să te lase în pace. Cât privește trucul pentru a îndepărta moliile, tot ce trebuie să faci este să pui puțin sirop de ceapă într-un recipient închis foarte bine, pe care mai apoi îl vei pune în dressing.

Curăță tocătoarele și blaturile de bucătărie

De asemenea, ceapa poate fi folosită pentru a curăța tocătoarele și blaturile de bucătărie. Într-un vas amestecă doar câteva linguri de apă, oțet și apa de la ceapa fiartă, în prealabil și răcită. Stropește obiectele cu acest amestec și lasă soluția să acționeze timp de 5-10 minute, după care le vei curăța cu apă și detergent de vase.

Ceapa roșie, un elixir al vieții

Ceapa roșie conţine multe flavonoide, ajutând la scăderea colesterolului „rău”, care poate provoca accident vascular cerebral şi atac de cord.În acelaşi timp, ea menţine nivelul de colesterol „bun”, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Datorită gustului său mai dulceag, ea este apreciată în salate şi mâncăruri negătite. Consumată în mod regulat, ceapa roşie îmbunătăţeşte activitatea cerebrală. Ea conţine multe uleiuri esenţiale şi acizi organici, care joacă un rol important în digestie. Creşte secreţia de sucuri gastrice şi îmbunătăţeşte absorbţia de alimente ingerate.

Ceapa crudă previne cancerul

Persoanele care consuma zilnic ceapă crudă, de orice fel, sunt mai puțin expuse bolilor cardiace, răcesc foarte rar sau deloc, au mai puține dureri reumatice. Apreciată pentru virtuțile sale terapeutice, tonice și antiinfecțioase, ceapa este un factor de sănătate si de viață lungă. Principalii constituenți ai cepei sunt vitaminele C, E, B6, potasiul, fosforul și calciul, sodiul, fierul, sulful, iodul, siliciul. Se știe că ceapa are capacitatea de a acumula seleniul din sol. Seleniul are rol protector împotriva cancerului. Potrivit unui studiu, la consumatorii frecvenți de ceapă crudă s-a constatat o reducere cu peste 50% a riscului de apariție a cancerului de stomac și sân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE