6.7 C
Braşov
AcasăSportProcentul de vaccinare împotriva COVID-19 în fotbalul românesc

Procentul de vaccinare împotriva COVID-19 în fotbalul românesc

l Peste 50 la sută dintre jucătorii primelor trei divizii sunt vaccinați contra noului coronavirus cu schema completă

Conform unui comunicat emis de FRF, peste 50 la sută dintre jucătorii primelor trei divizii sunt vaccinați contra noului coronavirus cu schema completă. În rândul staffurilor tehnice, procentul este unul și mai mare, de aproximativ 80 la sută. Procentul este cu mult mai mare decât în rândul persoanelor vaccinate la nivel național. Pe 1 noiembrie a fost raportat un procent total de 32.63 la sută de români imunizați.
”(…) În acest moment, în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă. Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%!
La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%!
În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19. La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitri din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.
Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal. Un raport emis de autoritățile statului român, marți, 2 noiembrie, a anunțat faptul că în ultimele 24 de ore au murit 591 de oameni din cauza infectării cu COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în România. În același timp, au fost raportate 11.073 de noi cazuri. În total, de la începutul pandemiei, au fost raportate peste 1.6 milioane de cazuri și peste 48.000 de decese pe teritoriul României. Până pe 1 noiembrie, doar 6,334,232 români, ceea ce se traduce într-un procent de 32.63 la sută, au schema completă de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE