0.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovATI Brașov - paturi suficiente, personal epuizat

ATI Brașov – paturi suficiente, personal epuizat

Autor: M.P.

Judeţul Braşov dispune, în prezent de 520 de paturi special destinate pacienţilor cu COVID-19, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Claudia Bularca. 57 dintre acestea sunt la Anestezie-terapie Intensivă (ATI), o parte cu posibilit de intubare şi administrare de oxygen pentru pacienții grav bolnavi, iar altele fiind intermediare.

Toate cele 28 de paturi ATI COVID de la Judeţean au fost operaţionalizate

Secţia modulară din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este deschisă la capacitate maximă, susţine Bularca. Asta înseamnă că toate cele 28 de paturi sunt puse la dispoziţia pacienţilor cu forme grave de COVID-19. Până nu demult, doar jumătate dintre acestea erau operaţionale, însă acum s-au făcut eforturi pentru a le repune pe toate în funcţiune. Cel mai mare obstacol de trecut a fost cel al personalului, dat fiind că există un deficit de specialişti în ATI. „S-au făcut eforturi mari, pentru că nu există personal suficient să deservească aceste paturi. Au fost detaşaţi doi medici de ATI de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie şi un medic de la spitalul de la Baraolt, din Covasna. În plus, au fost preluaţi şi toţi rezidenţii de pe ATI – 12 persoane, de la Universitatea Transilvania”, a explicat Claudia Bularca.

Mai multe spitale din judeţ au fost puse la dispoziţia pacienţilor cu COVID

Pentru a putea face faţă solicitărilor, pe lângă Spitalul de Boli Infecţioase, alte câteva unităţi medicale au fost readuse pe „linie COVID”. Este vorba despre spitalele CFR Braşov, Municipal Săcele, Orăşenesc Rupea şi Municipal Făgăraş. Astfel, în total, judeţul are 520 de paturi destinate pacienţilor cu forme medii sau grave de COVID-19. Directorul DSP Braşov spune că acestea sunt, în prezent, suficiente, însă în continuare, resursa umană rămâne o problemă. „Trebuie să ţinem cont că angajaţii din spitale sunt epuizaţi”, a declarat Bularca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE