0.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFinanţarea de la bugetul local a Fundaţiei Monumentelor Istorice a fost amânată....

Finanţarea de la bugetul local a Fundaţiei Monumentelor Istorice a fost amânată. Motivul: Discuţii cu Curtea de Conturi pe „nişte aspecte legate de finanţare”

Autor: M.P.

Fundaţia Monumentelor Istorice, o iniţiativă a USR prin care se doreşte realizarea unor investiţii din fonduri publice şi private în clădirile istorice ale Braşovului, nu a primit deocamdată finanţarea pe care primarul Allen Coliban a propus-o de la bugetul local. Conform proiectului de hotărâre de Consiliu Local, aleşii locali trebuiau să supună aprobării alocarea a 207.000 lei pentru funcţionarea, din septembrie şi până la sfârşitul anului, a acestei fundaţii. Primarul Allen Coliban a anunţat însă că proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, întrucât este nevoie de unele clarificări pe care Municipalitatea trebuie să le aibă cu reprezentanţii Curţii de Conturi, „pe nişte aspecte legate de finanţare”.

Fundaţia Monumentelor Istorice şi-a început activitatea la 23 septembrie

Săptămâna trecută, Monitorul Expres a scris despre intenţia Municipalităţii de a aloca suma de 207.000 lei pentru funcţionarea, până la 31 decembrie 2021, a Fundaţiei pentru Monumentele Istorice  – o instituţie care şi-a început activitatea în ultima săptămână din luna septembrie. Aşa cum reiese din documentaţia ataşată proiectului de hotărâre, Fundaţia are în prezent doi angajaţi: directorul executiv şi un asistent director. Director executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice este Kristina Creoşteanu, fosta coordonatoare a Asociaţiei Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii. Suma amintită, de la bugetul local a fost propusă pentru amenajarea sediului, cheltuieli curente ale fundaţiei, cheltuieli salariale dar şi plata unor specialişti care să expertizeze clădirile şi să realizeze un inventar al imobilelor din zonele ce necesită intervenţie. Acelaşi buget ar fi include şi elaborarea şi distribuirea materialelor de informare pentru public.

Cu ce promite să se ocupe Fundaţia Monumentelor Istorice?

Fundaţia Monumentelor Istorice se ocupă de finanţarea sau cofinanţarea lucrărilor de protejare a monumentelor istorice, dar şi realizarea de lucrări de reconstrucţie, conservare, restaurare, promovare a monumentelor istorice, de artă, de arhitectură şi urbanistice existente în municipiul Braşov. Fundaţia are printre activităţi şi implementarea unor programe speciale de prevenire a degradării monumentelor istorice din municipiul Braşov, dar derularea unor campanii educaţionale şi culturale de protejare şi conservare a monumentelor istorice, în parteneriat cu instituţii de învăţământ şi cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE