1.9 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Patru remedii din coji de cartofi

Sfat Expres: Patru remedii din coji de cartofi

Cojile de cartofi au numeroși nutrienți pe care îi puteți folosi extern și intern în scopuri medicinale și cosmetice. Ați auzit vreodată că fierberea sau gătirea anumitor legume sau tuberculi fără coajă le poate altera proprietățile? Da, este adevărat. Coaja unor alimente foarte benefică pentru sănătate. Acesta este cazul cojilor de cartofi. Vă prezentăm patru remedii din coji de cartofi pe care ar trebui să le încercați!

Cartoful este un aliment bogat

Originar din America, cartoful este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Este o sursă de carbohidrați și, prin urmare, de energie. În ceea ce privește structura nutrițională a cartofului, experții indică următoarele: Cartoful este un aliment bogat în carbohidrați. Conține, de asemenea, vitaminele B, C și E, precum și multe săruri minerale precum calciul, potasiul, sodiul, magneziul, fosforul, sulful, cuprul și clorul. Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN) indică faptul că acesta este o sursă de potasiu, vitamina C, B6 și carotenoizi. Experții FEN susțin că, pentru a preveni pierderea vitaminei C din acest aliment în procesul de preparare, acesta trebuie gătit la abur sau copt în folie de aluminiu.

Remedii naturale din coji

Coaja de cartof poate fi utilă pentru prepararea unor remedii casnice pentru diferite probleme. Mai jos, vom analiza câteva dintre ele.

1. Ceai pentru reducerea retenției de apă
O alternativă la ceaiurile din plante și băuturile diuretice este ceaiul de cartofi, care ajută la stimularea urinării și la eliminarea fluidelor reținute.
Ingrediente:
2 cartofi
1 l de apă
Indicații
Spălați bine cartofii pentru a vă asigura că nu mai rămâne murdărie pe coji. Puneți apa într-o oală și aduceți-o la punctul de fierbere. Adăugați cei doi tuberculi și fierbeți-i până devin moi.Încercați-i cu un cuțit sau cu o furculiță pentru a vedea dacă sunt gata. Opriți focul și lăsați-i să stea câteva minute. Îndepărtați cu grijă cartofii și așezați-i într-un vas separat. Turnați lichidul în pahar și savurați-l!

2. Coji de cartofi pentru tratarea mătreții
Puteți face un tonic pentru a lupta împotriva mătreții. Urmați rețeta de mai jos.
Ingrediente:
Sucul a 2 lămâi
1 l de apă
20 de picături de iod
Cojile a 4 kg de cartofi
Indicații
Încălziți apa într-o oală. Când fierbe, adăugați cojile de cartofi. Fierbeți-le 15 minute, apoi strecurați amestecul. Adăugați picăturile de iod și sucul de lămâie. Păstrați amestecul într-un borcan închis. Îl puteți aplica pe păr după spălarea obișnuită. Repetați procedura de fiecare dată când vă spălați părul. Puteți folosi remediul chiar și pentru mătreață.

3. Apă de cartofi pentru pietrele la rinichi
Când sunteți diagnosticați cu pietre la rinichi, una dintre principalele recomandări este să beți multă apă pe tot parcursul zilei pentru a ajuta la dizolvarea și expulzarea lor naturală. În același timp, ar trebui să evitați băuturile și stimulentele cu cofeină, deoarece acestea împiedică procesul.
Ingrediente
5 cartofi
1 l de apă
Indicații
În primul rând, spălați bine cartofii pentru a scăpa de toată murdăria. În al doilea rând, puneți apa într-un castron sau oală. Apoi, adăugați cartofii și lăsați-i să se înmoaie peste noapte. A doua zi, scoateți cartofii din apă și beți lichidul. Efectul lor diuretic va ajuta la eliminarea sau prevenirea pietrelor la rinichi.

4. Mască pentru a reduce petele pielii
Pentru a reduce petele pielii, pe lângă urmarea unui tratament prescris de dermatolog, există o mască facială care nu se bazează doar pe proprietățile cartofului, ci și pe cele ale curcumei.
Ingrediente:
500 ml de lapte
1 linguriță de curcuma
5 coji de cartofi spălate
250 ml de iaurt simplu
Indicații
În primul rând, puneți cojile de cartofi și laptele într-un castron și așteptați două ore.
Apoi, adăugați un pic de iaurt și amestecați bine. Lăsați preparatul să stea peste noapte.
În dimineața următoare, adăugați lingurița de curcuma și amestecați.
Aplicați crema pe piele și lăsați-o să acționeze o jumătate de oră. Apoi, clătiți-vă bine.
Nu aruncați cojile de cartofi!
Când vine vorba de sănătate și frumusețe, ar trebui să profitați beneficiile acestor remedii din coji de cartofi. Nu le mai aruncați la gunoi! Desigur, aceste remedii nu ar trebui utilizate ca înlocuitor pentru tratamentele medicale care sunt prescrise de specialist. Cu toate acestea, pot fi un supliment bun care vă va ajuta să vă simțiți mai bine și să eliminați simptomele diferitelor probleme mult mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE