-2.8 C
Braşov
AcasăSportNatație: Multipla campioană națională Alexandra Dobrin a semnat cu Corona Brașov!

Natație: Multipla campioană națională Alexandra Dobrin a semnat cu Corona Brașov!

l Talentata sportivă născută la Piteşti va reprezenta Brașovul la competițiile naționale și internaționale

Corona Brașov a reușit legitimarea campioanei României la natație, Alexandra Dobrin.   „Suntem entuziasmați că Alexandra Dobrin va reprezenta clubul Corona Brașov în competițiile naționale și internaționale! Nu numai că este o sportivă de calibru, cu o carieră impresionantă, Alexandra este și un model de tenacitate și ambiție pentru tinerii sportivi ai clubului nostru. Alexandra este o sportivă matură, inteligentă, aflată în vârf de formă și sunt convinsă că va înscrie în palmaresul clubului nostru numeroase reușite” , spune Alina Hristov, antrenor coordonator la secția de înot a Coronei Brașov. 

18 titluri de campioană națională!

Alexandra Dobrin (28 de ani) a început înotul la recomandările medicului de familie, pentru a face mișcare și a îndrepta o scolioză. A luat contactul cu apa după împlinirea vârstei de 8 ani și nu a durat mult până când a fost remarcată de un antrenor. Pentru Liceul cu Program Sportiv (LPS) Pitești a participat la primele Campionate Naționale la Arad, în 2003. De atunci, Alexandra Dobrin a început să câștige, an de an, titluri de campioană națională. În prezent, proaspăta sportivă a Coronei se poate mândri cu un o performanță greu de egalat: 18 ani de continuitate în postura de campioană națională.
De la 13 ani a devenit componentă a lotului național și, în decursul timpului, a participat la toate competițiile internaționale destinate diferitelor categorii de vârstă. Dorința de a acumula experiență a determinat-o pe Alexandra să plece în Franța, țară unde absolvit și liceul. Ulterior a plecat în Belgia, pentru a-și definitiva studiile superioare la Facultatea de Drept din Bruxelles (ULB – Université Libre de Bruxelles). Pe parcursul acelor ani a fost susținută de clubul CSU Pitești, sub îndrumarea lui Paul Mihăilă.

„Performanță înseamnă autodepășire zilnică“

Acum, Alexandra este antrenată de Gabriel Cojocaru și este studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane – Universitatea „Transilvania” din Brașov și urmează cursurile Școlii de Antrenori din cadrul CNFPA (Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor). 
„De astăzi, reprezint cu mândrie clubul sportiv Corona Brașov, unde am fost primită cu brațele deschise și mi s-au oferit posibilități pe măsura talentului și performanțelor mele. Mulțumesc clubului Corona pentru profesionalism, pentru angajamentul pe care și-l asumă în a mă sprijini în performanța de înalt nivel, pentru seriozitate, și cel mai important, pentru încredere. Performanță înseamnă autodepășire zilnică, muncă în echipă, soluții găsite împreună. Împreună cu antrenorul meu, Gabi Cojocaru, suntem bucuroși că am plecat pe un drum minunat alături de un partener de încredere, Corona Brașov” , a declarat Alexandra Dobrin pentru site-ul clubului brașovean.  În următoarele săptămâni, Alexandra va participa la multe competiții. Debutul va fi la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt de la Kazan, Rusia (2-7 noiembrie). Apoi urmează un puternic concurs în Franța, în 17 noiembrie și Campionatele Naționale în bazin scurt de la Miercurea Ciuc (10-12 decembrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE