2.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovVa avea 48 de locuri: A doua grădiniţă nouă din Tractorul-Coresi

Va avea 48 de locuri: A doua grădiniţă nouă din Tractorul-Coresi

l Investiţia este estimată la 7,113 milioane lei, iar suprafața noii unități școlare va fi de 1081 metri pătraţi

Consiliul Local Braşov va supune aprobării în şedinţa de vineri un proiect de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construcţia unei grădiniţe noi, în cartierul Tractoru – Coresi II, într-o zonă aflată în continuă dezvoltare.
Potrivit documentaţiei, investiţia în această grădiniţă este estimată la 7,113 milioane lei. Unitatea de educaţie ar urma să fie construită pe un teren de 1081 metri pătraţi şi să aibă o capacitate de 48 de locuri, în trei grupe. Clădirea grădiniței va avea un regim de înălțime subsol, parter și etaj, cu o suprafața construită de 267,96 m.p, o suprafață desfășurată de 850,17 m.p. și o suprafața utilă de 738,26 m.p.

Clădire cu trei niveluri

Clădirea viitoarei grădiniţe din Tractorul – Coresi II va avea subsol, parter şi etaj. La subsol este prevăzută o bucătărie cu spații pentru prepararea diverselor alimente. Alimentele se transportă la etaj cu lift proiectat pentru acest scop. Tot la subsol va fi camera centralei, poziționată la distanță față de grupe și are acces direct din exterior; un lift pentru rufe murdare, o spălătorie, depozitul de rufe, călcătorie, vestiare pentru personalul auxiliar, prevăzute cu baie proprie, spălătorie și călcătorie şi birou administrativ. La parter va fi o sală de grupă, baie prevazută cu duș, wc, și lavoar, izolator cu grup sanitar, – cabinet medical, oficiu curățenie şi anexe, iar la etajul I, un spațiu multifuncțional, două săli de grupă, două băi prevăzute cu dușuri, WC-uri și lavoare şi oficiu curățenie. „Una dintre problemele majore cu care se confruntă noile zone rezidențiale este lipsa unităților de învățământ în apropierea locuințelor. Cel mai bun exemplu este zona nouă a cartierului Tractorul, zonă în care, astăzi, nu există nici o creșă, nici o grădiniță, nici o școală. Rezultatul? Oamenii sunt nevoiți să își ducă copiii la creșă și grădiniță în alte cartiere, ceea ce, pe lângă disconfortul zilnic al acestor brașoveni, înseamnă și o creștere a traficului și, implicit, creșterea poluării. Soluția este de a construi unități de învățământ în aceste zone noi”, a precizat primarul Allen Coliban.

Planuri pentru trei creșe

„În Tractorul, municipalitatea are deja două proiecte în derulare – construirea unei creșe și a unei grădinițe. Un al treilea proiect, pentru construirea unei grădinițe, a ajuns deja în faza de studiu de fezabilitate, iar consilierii locali îl vor dezbate în ședința de vineri. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, având în vedere că avem deja și proiectul tehnic, putem lansa licitația pentru realizarea lucrărilor. De asemenea, am propus construcția a trei creșe, este prinsă pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții, pentru finanțare, iar în ședința de vineri, le solicit votul domnilor consilieri locali pentru predarea către CNI a amplasamentului pentru primul proiect, cel de pe str. Ioan Socec”, a mai explicat primarul Brașovului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE