4.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovModificări în procedura de acordare a subvențiilor

Modificări în procedura de acordare a subvențiilor

l Direcția Socială Brașov modifică regulamentul de acordare a subvențiilor din bugetul local pentru unitățile sociale ale asociațiilor și fundațiilor

Direcția Socială Brașov modifică regulamentul de acordare a subvențiilor de la bugetul local pentru asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute din România, care înființează și administrează unități de administrație socială în baza Legii nr. 34/1998. Noua formă este afișată în dezbatere publică, atât pe platforma Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro, cât și pe site-ul Direcției de Asistență Socială și poate fi îmbunătățit cu propuneri și sugestii, în perioada 26.10 – 05.11.2021.

Subvenția trebuie corelată anual cu standardele de cost

Actualul regulament a fost aprobat în 2019, împreună cu documentele pe care asociațiile, fundațiile și cultele ce au unități de asistență socială trebuiau să le prezint pentru a beneficia de subvenții de la bugetul local. Din activitatea ultimilor ani s-a observat însă că este nevoie de o actualizare a unor prevederi, pentru a corespunde cu situația existentă în municipiul Brașov. Astfel, ca urmare a întâlnirilor de lucru organizate cu furnizorii privaţi de servicii sociale şi ţinând cont de modificările standardelor minime de cost pentru servicii sociale, se va modifica și regulamentul, în sensul acordării anuale a subvenție, prin hotărâre a consiliului local și în funcţie de disponibilităţile bugetare și ținându-se cont de acest aspect. În acest fel, subvenția va corespunde prețurilor reale din piață, pe diferite servicii și materiale utilizate în activitatea social.

Comisia de evaluare și selecție a beneficiarilor se constituie la nivelul Consiliului Local

Reamintim că anual, Direcția de Asistență Socială Braşov acordă subvenții de la bugetul local organizațiilor neguvernamentale care înființează și administrează activități de asistență socială pentru beneficiarii municipiului Braşov. Evaluarea şi selecţia asociaţiilor/fundaţiilor/cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii care solicită acordarea subvenţiei de la bugetul local se efectuează de către Comisia de evaluare şi selecţie constituită la nivelul Consiliului Local Brașov și aprobată prin HCL nr.468/2013, republicată.
Subvenţiile acordate vor fi utilizate în exclusivitate pentru serviciile de asistenţă socială acordate persoanelor care, potrivit dispoziţiilor legale, au dreptul să beneficieze de acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE