4.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBrașovenii se vaccinează: Primăria Braşov redeschide şi  Centrul de vaccinare de la...

Brașovenii se vaccinează: Primăria Braşov redeschide şi  Centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor

l De 10 ori mai multe solicitări de vaccinare comparativ cu lunile de vară

După redeschiderea centrului de vaccinare de la Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Noua, Primăria municipiului Braşov redeschide un al doilea, pentru a putea răspunde solicitărilor în creştere venite din partea persoanelor care vor să îşi facă vaccinul. Municipalitatea a anunţat că centrul de la Sala Sporturilor va fi redeschis şi va face oricare din cele patru vaccinuri anti COVID-19, administrate pe teritoriul României.

La Sala Sporturilor vor fi trei fluxuri de vaccinare

Centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor va avea trei fluxuri, pentru a putea răspunde solicitărilor în creştere. Reprezentanţii Primăriei Braşov spun că era nevoie de o astfel de măsură în contextul în care, în ultimele zile, a crescut de mai mult de zece ori numărul celor care solicită vaccinarea. „Brașovenii sunt din ce în ce mai interesați să se vaccineze. Dacă în luna septembrie, media zilnică de persoane doritoare era de până în 200, în ultimele zile am ajuns în municipiu până la aproape 2.500 de persoane care s-au vaccinat. Având în vedere numărul mare, precum și timpii de așteptare de la centrele de vaccinare, zilele trecute am mărit numărul de fluxuri de la centrul de vaccinare din Noua, astfel că acum deservim, cu cele patru fluxuri pe pe care le avem deschise, până la 600 de persoane în fiecare zi. De asemenea, în contextul acestor cifre, urmează să redeschidem centrul de la Sala Sporturilor, tocmai pentru a putea aduce această activitate mai aproape de brașoveni. În toate centrele pe care primăria le-a deschis și le administrează, brașovenii se pot vaccina cu toate cele patru tipuri de vaccin: Pfizer, Johnson&Johnson, Moderna și cu AstraZeneca. În plus, având în vedere numărul mare de solicitări de vaccinare primite de la persoane greu deplasabile sau imobilizate, am reînființat echipele mobile, care vor merge la domiciliul solicitanților pentru a-i vaccina”, a spus viceprimarul Flavia Boghiu.

Şase centre de vaccinare funcţionale în municipiul Braşov

Creșterea solicitărilor pentru vaccinare a avut ca efect o presiune tot mai mare pe centrele existente, astfel că timpul de așteptare a crescut și el de la o zi la alta. De exemplu, doar în ultimele 3 zile, în municipiul Brașov s-au vaccinat aproape 5.000 de persoane, din care peste 3.300 cu prima doză.  În acest moment, în municipiul Brașov sunt funcționale 6 centre de vaccinare, la Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov (vaccinuri disponibile: Pfi­zer/BioNTech, Moderna și Astra/Zeneca); Centrul Me­dical de Vest (vaccinuri disponibile: Pfizer/BioNTech, Mo­der­na, Johnson&Johnson și As­tra/Zeneca), Policlinica de Diag­nostic Rapid SA – Medlife (vac­­­cinuri disponibile: Pfizer/BioNTech și Johnson&Johnson), Spitalul Militar de Urgență Re­gina Maria, (vaccinuri dispo­nibile: Pfizer/BioNTech, Moder­na și Johnson&Johnson), Că­­­­­minul pentru persoane vârstnice (vaccinuri disponibile: Pfizer/BioNTech, Moderna, John­son&Johnson și Astra/Zeneca şi Centrul Medical MEDO (vaccinuri disponibile: Pfizer/BioNTech și  Johnson&Johnson). Ca și până acum, brașovenii se pot mai pot vaccina și la cabinetele medicilor de familie, cu vaccinul produs de Johnson&Johnson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE