3.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCând zburăm de la Brașov? 70% din lucrările la cele șapte ”obiecte”...

Când zburăm de la Brașov? 70% din lucrările la cele șapte ”obiecte” necesare pentru funcționarea aeroportului sunt finalizate

Autor: Mihaela Parghel

l Trebuie să fie gata în 2 luni

Lucrările la cele șapte obiecte necesare funcționării Aeroportului Internațional Brașov – respectiv clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea și drumul de acces între terminal şi DJ 103 C, drumurile tehnologice interioare, precum şi rețelele interioare de utilităţi, au ajuns la un procent de realizare de 70%, a anunțat directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Alexandru Anghel. Lucările au început în această vară, în luna iulie și ar trebui să fie gata în acest an.

Clădirea energetică este finalizată integral

Cele șapte obiecte sunt realizate de Asocierea SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA, valoarea contractului fiind de 37.157.426,78 lei. În prezent, clădirea energetică este construită în întregime, iar în cursul săptămânii acesteia vor fi finalizate închiderile (placarea exterioară a clădirii şi montarea uşilor, astfel încât în prima săptămână din luna noiembrie să înceapă echiparea celor trei camere alocate elementelor de comandă pentru balizaj. Pe lângă acestea, o cameră specială va fi destinată gestionării agentului termic, iar într-o altă cameră vor fi amplasate celulele pentru transformatori. Finalizate integral sunt și rețele interioare de utilităţi pentru clădirile deja construite. De asemenea, posturile de control acces, adică cele două porţi ale Aeroportului sunt şi ele în fază finală de construcţie, una fiind amplasată lângă terminal, iar cealaltă, în vecinătatea remizei PSI.

Remiza PSI este la numai 20% din construcție

Parcarea publică situată în faţa terminalului și drumul care asigură accesul spre terminal dinspre drumul judeţean 103 C sunt în stadiu avansat de execuţie, spune reprezentantul Consiliului Județean, Alexandru Anghel. În cazul acestora, a fost realizat stratul superior şi urmează aşternerea asfaltului final. Pe ultima sută de metri în ceea ce privește construcția sunt și cele două clădiri care alcătuiesc gospodăria de apă a aeroportului. Acestea urmează să stocheze rezerva de apă necesară alimentării terminalului şi hidranţilor de pe amplasamentul de la Ghimbav. În lucru sunt acum drumurile tehnologice şi de handling din cadrul Aeroportului, respectiv a căile de acces de pe lăţimea platformei de parcare a aeronavelor şi din faţa Terminalului, care continuă spre remiza PSI şi spre viitoarele garaje. În aceste zile se lucrează la asfaltarea lor.
Cel mai mic progres al lucrărilor – respectiv 20% se înregistrează la remiza PSI.

Echipa de implementare așteaptă și SF-ul pentru clădirile anexe ale aeroportului

În scurt timp, la Aeroportul Brașov – Ghimbav va începe și proiectarea unor noi construcții incluse în plan. Echipa de implementare a Aeroportului urmează să primească în aceste zile forma finală a studiului de fezabilitate pentru clădiri și infrastructură anexe la Aeroportul Internațional Brașov, elaborat de asocierea SC PENCRAFT SRL – SC MIHUL SRL. Construcţiile şi infrastructura care vor fi proiectate sunt clădirile în care vor funcţiona birouri operaţionale, arhive, garaje pentru autospecialele de deszăpezire, pentru degivror şi echipamentele Friction Tester, magazii de piese şi vestiare, alături de tancul și platforma de alimentare cu combustibil, platforma de sortare a deșeurilor, amenajarea peisagistică şi sistematizarea zonei verzi din vecinătatea Terminalului, sistemul de irigație a suprafețelor înierbate, soluția pentru colectarea separată a scurgerii lichidului de degivrare și antigivrare, precum şi staţiile de încărcare pentru autovehicule electrice. „În perioada imediat următoare vom aproba studiul de fezabilitate în Comisia Tehnico-Economică a Consiliului Judeţean după care firmele de proiectare vor trece la elaborarea proiectului tehnic pentru clădirile şi infrastructura care vor completa Aeroportul. În privinţa şantierelor deschise pe amplasamentul de la Ghimbav, avem şedinţe săptămânale cu reprezentanţii firmelor, astfel încât să identificăm din timp toate problemele care ar putea interveni în buna desfăşurare a lucrărilor şi să avem soluţiile pregătite”, a explicat directorul executiv Alexandru Anghel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE