3.6 C
Braşov
AcasăNationalToate after-school-urile, dar și creșele, grădinițele și școlile private vor fi închise...

Toate after-school-urile, dar și creșele, grădinițele și școlile private vor fi închise în vacanța de două săptămâni care începe luni – hotărâre CNSU

Toate after-school-urile, dar și creșele, grădinițele și școlile private vor fi închise în vacanța de două săptămâni care începe luni, potrivit hotărârii 91 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care a fost aprobată astăzi.
Măsura se aplică în toată țara, indiferent de rata de incidență din localitate. Este pentru prima dată de la declararea stării de alertă când vor fi închise after-school-urile.
Toți elevii din școli și licee vor intra în vacanță luni, pentru două săptămâni.

Pentru ca măsurile să intre în vigoare, trebuie ca acestea să fie adoptate prin ordine de ministru.

Hotărârea CNSU:
1) Se abilitează Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea unei vacanțe suplimentare de două săptămâni pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal în perioada 25.10.2021-05.11.2021, precum și pentru stabilirea ulterioară, dar nu mai târziu de data de 05.11.2021 a modificărilor privind structura anului școlar.
(2) Se propune emiterea de către Ministerul Educației a unei instrucțiuni prin care să se recomande instituțiilor de învățământ superior din sistemul național de învățământ trecerea în online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021-05.11.2021.

(1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.
(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.

1 COMENTARIU

  1. Si asa credeti ca va scădea infectarea?…va înșelați amarnic!!…vor fi pe străzi, prin parcuri,…va fi dezastru național..
    Cretinii vor fi peste tot…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE