4.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎncepe lucrul la primăvară? Primăria Braşov analizează patru oferte pentru construirea Sălii...

Începe lucrul la primăvară? Primăria Braşov analizează patru oferte pentru construirea Sălii Polivalente din Bartolomeu

l 280 milioane de lei plus TVA ,96,5% de la bugetul de stat

Patru oferte au fost înregistrate până la data limită, pentru construirea viitoarei Săli Polivalente din Bartolomeu. Licitaţia, lansată prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii vizează construirea unui Complex multifuncțional – Sala Polivalentă, iar costurile sunt estimate la 279.105.604,78 de lei + TVA, din care cea mai mare parte a fondurilor sunt asigurate din bugetul de stat, aproximativ 96,5%, iar 3,5%, de la bugetul local. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban are şi o dată până la care şi-ar dori să finalizeze evaluarea ofertelor şi semnarea unui contract ferm: primăvara anului viitor.
„Faptul că cei de la CNI au stabilit ca și criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, reprezintă încă o garanție că viitoarea sală polivalentă va fi un proiect de referință pentru orașul nostru. Avem nevoie de o astfel de sală, care va pune Brașovul pe harta celor mai importante destinații din România pentru organizarea de competiții sportive de nivel european și internațional, dar și pentru organizarea unor evenimente de mare anvergură“, a declarat primarul Allen Coliban. După atribuirea contractului şi emiterea ordinului de începere a şantierului, câştigătorul licitaţiei are la dispoziţie 36 de luni pentru finalizarea investiției.

Sala principală a complexului sportiv va avea peste 10.000 de locuri

Conform proiectului tehnic, sala polivalentă de la Bartolomeu Municipal va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile și este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea sălii la standarde naționale și internaționale, și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive. În cadrul Sălii Polivalente se va realiza și o sală mai mică, de încălzire, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.152 locuri.
Construcția sălii polivalente va permite desfășurarea unor activităţi sportive, în arena principală – de la tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, box, atletism ușor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido și alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe. Terenul de sport va avea un sistem de pardoseala din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA – pentru practicarea sporturilor internationale. Pentru competițiile de handbal, peste pardoseală din parchet se va instala o pardoseala demontabila din PVC. Complexul sportiv va putea găzdui şi evenimente culturale – aşa cum sunt concertele de scenă, dans sportiv, adunări religioase, congrese, simpozioane, vernisaje.


Realizarea fundaţiei, prima provocare pentru acest proiect

Una dintre provocările acestei construcţii va fi realizarea fundaţiei sălii, având în vedere natura mlăştinoasă a terenului rezultată din studiul geotehnic. Astfel, construcţia este prevăzută pe patru niveluri. Primul nivel va fi subsolul – unde se va face accesul în incinta de joc a sălii de sport, a sălii de încălzire și la anexele sportivilor (vestiare, sala de antrenament). La același nivel este prevăzut accesul la zonele VIP, presă și administrație, conectate cu parcările special rezervate și separate de accesul publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artiști. Adițional, se găsesc spaţii tehnice și de aprovizionare pentru serviciile publice. Parcajul subteran va asigura 72 locuri de parcare pentru presă, sportivi, administrație și VIP, dintre care 6 locuri sunt pentru persoane cu dizabilități. La exterior, se vor asigura 10 locuri de parcare auto și 2 locuri pentru autocare în lungul aleii carosabile de pe latura sud-vestică a terenului. Al doilea nivel, parterul, este cel unde se realizează accesul în clădire pentru publicul spectator. Aici vor fi spaţii comerciale de închiriat și servicii de bar, acces la grupuri sanitare și distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1. Al treilea nivel – mezanimul, este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare, trei zone cu logii pentru acces în exterior, patru săli de conferințe, două de 129 locuri și două de 60 locuri, iar ca spații anexă sunt baruri, garderobe, logii pentru fumători și grupuri sanitare. În zona sudică se regăsesc spații tehnice și o zonă de bucătărie pentru serviciul de restaurant de la etajul următor. Etajul 1 este alocat atât publicului, cât și persoanelor VIP și presei, acestea din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservită de bar, restaurant și terasă adiacentă unei zone înierbate, necirculabilă, de peste sala de încălzire. Atașat zonei de alimentație, este propusă o bucătărie, spații de depozitare și spații tehnice.
Complexul sportiv va fi unul eficient din punct de vedere energetic. În proiectarea lui s-a apelat la soluţii tehnice nepoluante care să asigure o performanţă energetică cât mai bună, respectiv pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare. Încălzirea, răcirea, controlul umidității, filtrarea aerului, aportul de aer proaspăt vor fi asigurate de instalații complexe de ventilație compuse din pompe de căldură cu sonde geotermale, cazane pe gaz și chillere răcite cu apă.

Componenta financiară a ofertantului valorează 70%

Cele patru oferte vin de la Aktor Societate Tehnica Anonima (AKTOR S.A.), împreună cu Talleres Dizmar – terț, având ca și subcontractanți Low Voltage; Eplus Oltenia, Kronlift, C.C.S. Engineering şi EGAS; Asocierea dintre Construcții Erbașu (Lider) și Bertoni Construct, Transferoviar Grup SA, având ca și subcontractanți: Ascensorul Tehnic Service SRL, Sectron Guard, North Star Industrial SERV; Asocierea dintre MIS GRUP (Lider) și Electrogrup, Energosteel ART SRL, împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi – terț, având ca subcontractanți Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL, Roland Survey, Saiatest, Generalsting, DIANOVA INSTAL, Abcony Serv, Elron Energy CO, KONE Ascensorul; şi Asocierea dintre Terra Gaz Construct (Lider) și PAB Romania, Drum Concept, SC Danube Total Grup SRL, având ca subcontractanți AVITECH CO, AMTEH INTERNATIONAL SRL, CLIMATEC SRL şi KONE Ascensorul. Conform procedurii de achiziție, criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în cadrul căruia componenta tehnică reprezintă 30%, iar cea financiară, 70%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE