4.8 C
Braşov
AcasăSanatateMotivul surprinzător pentru care te doare des capul

Motivul surprinzător pentru care te doare des capul

Te doare des capul? De vină pot fi grăsimile acumulate în exces. Acestea cresc riscul de migrene sau orice alte dureri severe de cap, avertizează cercetătorii americani de la Universitatea Drexel din Philadelphia.
Aceştia au derulat un studiu de mare anvergură, ce a implicat participarea a 22.000 de voluntari. Oamenii de ştiinţă s-au concentrat asupra persoanelor obeze, cu vârstele cuprinse între 20 şi 55 de ani şi au constatat că depozitele adipoase creează mai multe neplăceri decât se ştia până acum. Iar grăsimea acumulată în jurul taliei este cea mai rea, după cum reiese din observaţiile acestora.
37% dintre femeile supraponderale, care prezintă acumulări de grăsime în jurul taliei, se plâng frecvent că le doare des capul, comparativ cu 29% dintre femeile la care grăsimile nu sunt localizate în zona abdominală.
În privinţa bărbaţilor, migrenele îi chinuie pe 20% dintre cei cu obezitate abdominală, comparativ cu 16% dintre cei la care grăsimile nu sunt localizate cu preponderenţă în jurul taliei. După vârsta de 55 de ani, riscul de migrene asociat cu obezitatea dispare.
Rezultatele obţinute au dat naştere însă unei alte întrebări: pierderea kilogramelor în exces ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii celor care suferă frecvent de migrene? Oamenii de ştiinţă au promis încă o serie de cercetări, pentru a stabili şi acest lucru.
Migrenele reprezintă dureri severe de cap, asociate de multe ori cu stări de greaţă, vomă, sensibilitate la lumină şi zgomote. Incidenţa este mai mare în rândul femeilor şi există indicii că se transmite ereditar.
Pe lângă riscul crescut de migrene, obezitatea creşte riscul de diabet, tensiune arterială, boli de inimă, atac de cord, unele forme de cancer, artrită şi apnee de somn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE