15.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovColegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa” îşi trece activitatea în online, de...

Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa” îşi trece activitatea în online, de azi

De astăzi, și Colegiul de Științe „Grigore Antipa” îşi suspendă activitatea cu prezenţă fizică, pentru o perioadă de 14 zile. Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost emisă vineri, la solicitarea conducerii unităţii de învăţământ, şi cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Direcţiei de Sănătate Publică. 16 din cele 29 de clase de la Colegiul de Științe „Grigore Antipa” și-au suspendat activitatea cu prezență fizică, ca urmare a identificării a 31 de cazuri de COVID-19 în randul elevilor și două în randul cadrelor didactice.

- Advertisement -

16 clase, cu elevi testaţi pozitiv la SARS-CoV-2

Astfel, şi în cazul Colegiului „Grigore Antipa” a fost aplicat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, conform căruia, în cazul în care, la o unitate de învăţământ cel puţin jumătate din clase trec în online, atunci toată şcoala va suspenda activitatea cu prezenţă fizică. după cum a precizat Instituţia Prefectului. „Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi. Hotărârea nr. 204/2021, privind aprobarea suspendării activității didactice în Colegiul de Științe Grigore Antipa, cu sediul pe str. Aurelian, nr. 2, municipiul Brașov, începând cu data de 18.10.2021, pentru o perioadă de 14 zile. Procesul de învățământ poate continua în sistem online. Reluarea cursurilor care presupun prezența fizică în Colegiul de Științe „Grigore Antipa” se va dispune prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov”, se arată într-o informare transmisă de Instituția Prefectului.

Al patrulea liceu din Braşov în online

La finalul săptămânii trecute, alte trei licee din Braşov şi-au trecut activitatea în online, pentru următoarele 14 zile. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” a luat această decizie, după ce 14 din cele 28 de clase şi-au suspendat activitatea cu prezenţă fizică, iar Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”, la suspendarea activităţii cu prezență fizică, la şase din cele 12 clase. În schimb, Colegiul Naţional „Johannes Honterus”, a luat decizia de a suspenda activitatea cu prezenţă fizică doar la clasele de gimnaziu şi liceu, clasele primare mergând în continuare la şcoală, în corpul C de clădire.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE