4.6 C
Braşov
AcasăNationalCîțu așteaptă ca USR să recunoască că a greșit când s-a aliat...

Cîțu așteaptă ca USR să recunoască că a greșit când s-a aliat cu PSD și AUR: „Apoi mergem mai departe”

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat ieri că refacerea coaliției este posibilă „în jurul PNL” și că acest lucru se poate întâmpla după ce foștii parteneri de la USR „își vor asuma public” că au greșit când au votat o moțiune de cenzură alături de PSD și AUR.
„Aud foarte mult în spațiul public cuvântul responsabilitate de la cei care au depus o moțiune cu AUR și care au votat o moțiune alături de AUR și PSD, de la cei care au scos ministrul Sănătății din Guvern și au lăsat România fără ministru. (…) Suntem de acord cu toții că pentru România este importantă stabilitatea și refacerea coaliției, dar refacerea coaliției în jurul PNL. Aceasta este soluția pe care noi o avansăm. Dar nu aș trece foarte ușor peste modul în care s-a ajuns aici. Nu poți să spui că astăzi ești responsabil când ai fost iresponsabil decât acum o săptămână. Dacă vrem să trecem peste acest moment, să recunoască o greșeală, și apoi mergem mai departe”, a declarat Florin Cîțu.
Premierul interimar spune că nu s-a discutat scenariul în care Dacian Cioloș să se retragă și PNL să propună un alt premier, nu Florin Cîțu.
„Vorbim scenarii. Până acum nu s-au discutat. Noi spunem că suntem de acord să trecem peste acel moment și să refacem coaliția în jurul PNL. Dar vreau să amintesc că astăzi ne aflăm aici pentru că cei care vorbesc de responsabilitate au fost iresponsabili. Au votat o moțiune cu PSD și AUR. Nu am fi avut această problemă astăzi. Putem să discutăm astăzi, dar după ce își vor asuma public această greșeală”, a mai declarat Cîțu.
După eșecul primelor discuții cu premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor vor avea o nouă rundă de discuții astăzi după-masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE