6.2 C
Braşov
AcasăNationalPSD vrea șefia Camerei după demisia lui Orban

PSD vrea șefia Camerei după demisia lui Orban

PSD va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat ieri prim-vicepreşedintele partidului, deputatul Sorin Grindeanu.

PSD nu îl susţine pe deputatul PNL Florin Roman

„Trebuie luat act în plen de vacantare. Acest plen cel mai devreme ar putea fi luni. Noi credem că va trebui ales cât se poate de repede un preşedinte cu drepturi depline. (…) Nu avem dorinţe de acest tip – de a conduce pe perioade limitate (Camera Deputaţilor – n.red.) – dar în mod sigur pot spune că, în momentul în care va fi votul în plen pentru alegerea preşedintelui, PSD va avea un candidat”, a declarat Grindeanu. Întrebat dacă este posibil ca PSD să îl susţină pe deputatul PNL Florin Roman pentru această funcţie, Sorin Grindeanu a negat, dar a arătat că aceasta este părerea lui personală. El a menţionat că, dacă până luni va mai avea loc o şedinţă de plen, aceasta va fi condusă de Ludovic Orban, având în vedere că îi încetează mandatul în momentul în care se vacantează acel post, care se face prin anunţ în plenul Camerei Deputaţilor.

Orban își face alt partid?

Fostul lider PNL Ludovic Orban a anunțat că și-a depus, ieri, demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor, funcţie în care a fost ales în decembrie 2020. El a precizat că principalul motiv este că nu mai poate fi părtaş la decizii luate de o conducere instalată cu forţa la vârful PNL. „Gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul lui Iohannis, a impus cu forța o conducere a partidului și a încălcat toate angajamentele din campanie”, a declarat Orban. Fostul lider liberal este pe cale să-și facă un alt partid, spun surse apropiate. Noua formațiune, care ar putea reuni nemulțumiții din PNL, s-ar putea numi Forța Liberală. Domeniul de internet fortaliberala.ro a fost cumpărat în urmă cu trei zile de o persoană fizică, potrivit registrului online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE