14.8 C
Braşov
AcasăSportPlanuri de promovare cu FC Avrig: Iulian Popa, la prima experiență ca...

Planuri de promovare cu FC Avrig: Iulian Popa, la prima experiență ca antrenor principal

Autor: Adi MARICA

l Fostul mijlocaș al echipelor Voința Sibiu, FC Brașov, Oțelul Galați, Rapid București și FC Hermannstadt este, de luna trecută, antrenor principal la FC Avrig (Liga 4 Sibiu)

Iulian Popa a renunțat la cariera de jucător în urmă cu trei ani. Juca la FC Hermannstadt, avea doar 34 de ani și a spus stop carierei de fotbalist. „A fost decizia mea. Când mă uit în spate sunt mândru că am jucat la echipe importante din fotbalul românesc, FC Brașov, Rapid, Oțelul, Voința Sibiu și FC Hermannstadt. ”, spune Iulian Popa.

Are Academie de fotbal la Victoria

A început cariera de antrenor ca secund al lui Alexandru Pelici la FC Hermannstadt. De
altfel, ca fotbalist, Iulian Popa a dat cel mai bun randament cu Pelici antrenor. „Am început ca secund al lui Pelici, apoi am lucrat cu Vasile Miriuță, Eugen Neagoe și apoi iar cu Miriuță. De la toți antrenorii cu care am lucrat ca jucător și apoi ca antrenor secund am avut ceva de învățat. În timp vreau să implementez stilul meu, concepția mea ca antrenor. Vreau să mă înscriu la cursurile pentru Licența B. Din vara lui 2020, m-am retras acasă, la Victoria unde mi-am deschis o Academie de fotbal. În vara acestui an au ieșit și actele, este un proiect frumos, curat, în orașul meu natal. Fotbalul mi-a dat totul în viață, acum a venit și rândul meu să dau ceva fotbalului la Victoria. Avem trei grupe de copii și încet, încet, progresăm“, spune Iulian Popa.

Procentaj 100% ca principal la Avrig

De la finalul lunii trecute, Iulian Popa este antrenor principal la FC Avrig, echipă din Liga a 4-a Sibiu. „ Am început perfect ca principal. Trei victorii în trei etape și o victorie în Cupă. Procentaj 100%. Am acceptat să antrenez în Liga a 4-a pentru că vreau să văd cum mă descurc, cum relaționez cu jucătorii și cel mai important sunt deciziile mele. Am o echipă bună și ne batem la promovare cu Inter Stars Sibiu. Două zile pe săptămână conduc antrenamente la Academie, iar în alte două zile mă ocup de antrenamente la Avrig“, spune antrenorul Iulian Popa. După șase etape, FC Avrig se află la locul 4 cu 15 puncte, cu trei mai puține decât primele două clasate, Inter Stars Sibiu și Unirea Miercurea – Sibiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE