6.9 C
Braşov
AcasăCititoriDe știut: Cele mai scumpe rase de câini

De știut: Cele mai scumpe rase de câini

Câinele este cel mai bun și de preț prieten al omului, spune lumea. Numai că, uneori, ,,de preț” chiar înseamnă mare preț – adică foarte scump, mai ales dacă patrupezii sunt descendenți din rasă pură și rară. Există o varietate de factori care constituie prețul ridicat al acestora – raritatea sau puritatea rasei în primul rând. În 2014, de pildă, un Mastiff-ul tibetan de un an a fost vândut în China pentru aproape 2 milioane de dolari, ceea ce îl face cel mai scump câine vândut vreodată.Iată 10 din cele mai scumpe rase de câini din lume.
10. Chow Chow
Prețul unui Chow Chow poate varia între 3.000 și 9.000 de dolari. Este originar din China, unde este denumit Songshi Quan, care înseamnă „câine leu pufos”. Este o rasă veche care datează din jurul anului 300 î.e.n. Se crede că Chow Chow a servit drept câine de vânătoare. Este un câine de dimensiuni medii, cu capul mare și botul rotund, recunoscut prin limba albastră-neagră și blana asemănătoare unui leu. Fideli proprietarilor lor și apreciați de crescătorii de câini pentru aspectul lor regal, Chow Chows sunt cu adevărat o rasă unică.
2. Câinele Faraon
Câinele Faraon este și câinele național al Maltei. Prețul acestuia poate varia între 3.000 și 7.000 de dolari. Au foarte puțină grăsime corporală și sunt săritori atletici. Nu au nicio legătură cu Egiptul antic – totuși, un mit popular susține că rasa este descendentă din Tesem, unul dintre câinii de vânătoare egipteni antici. Inteligenți și ocazional încăpățânați – sunt foarte independenți și obosesc ușor la comenzi repetitive.
8. Akita
Pe locul 8 se clasifică japonezul Akita, care se poate vinde cu cel puțin 3.500 de dolari. Este o rasă mare, puternică, dominantă și independentă, care este de obicei distanțată de străini și mai afectuoasă față de membrii familiei. Ca rasă, Akita sunt în general rezistenți, dar se știe că suferă de diferite afecțiuni genetice și sunt sensibili la anumite medicamente.
7. Cîinele Chinezesc cu Creastă
Pe locul 7 găsim câinele chinezesc cu creastă. Este un câine mic, care are un singur strat de blană. Este unul dintre cei mai exotici câini datorită aspectului său ciudat. Prețul este de 5000 USD.
6. Mastiful tibetan
Pe locul 6 s-ar afla Mastiff-ul tibetan, originar din Tibet, China, Nepal, Ladakh și Asia Centrală. Aceasta este o rasă scumpă, care poate costa de obicei între 5.000 și 9.000 de dolari. Acum, deși unul dintre acești câini a făcut istorie fiind vândut cu aproape 2 milioane de dolari în China, totuși nu îl face cea mai scumpă rasă de câini. Este un câine păzitor de turmă în majoritatea părților lumii și, prin urmare, doarme ziua pentru a fi mai alert pe timp de noapte.
5. Câinele eschimos canadian
Eschimosul canadian este adesea considerată a fi una dintre cele mai vechi și mai rare rase de câini domestici indigeni de rasă pură din America de Nord. Este un câine puternic și atletic. Au un aspect impunător și, prin urmare, ar putea fi considerați câini de pază buni. Prețul este de 6000 USD.
4. Ciobănescul german
Ciobanescul german este un câine foarte inteligent și versatil, care poate fi vândut la un preț de circa 6.500 USD. Această rasă a fost dezvoltată inițial pentru a păzi turme de oi, dar astăzi este un însoțitor ideal și, printre altele, polițist, paznic și câine de căutare și salvare. Datorită versatilității și abilităților lor, un ciobanesc german bine antrenat își merită toți banii.
3. Samoyed
Câini siberieni crescuți de păstori nomazi de reni pentru păstorit și tragere de sănii – Samoyezii sunt astăzi una dintre cele mai scumpe rase de câini, vândute la prețuri cuprinse între 6.000 și 12.000 de dolari. Este o rasă iubitoare și jucăușă care se înțelege bine cu familia, sunt tovarăși excelenți pentru copii mici, precum și pentru cei de vârstă mai înaintată.
2. Rottweiler
Rottweiler ajunge pe locul 2 în listă. Este o rasă de câini de dimensiuni mari, care este bună, plăcută, devotată și ascultătoare. Cu toate acestea, pot fi excesiv de agresivi față de străini și alte animale și au nevoie de o socializare și de o pregătire adecvate încă de la o vârstă fragedă. Rottweilerul de rasă pură are un preț de minim 6500 $.
1. Löwchen sau Micul Leu
În topul celor mai scumpe rase de câini de pe listă se află Lowchen. Acest câine este, de asemenea, cunoscut sub numele de Little Lion Dog sau Micul Leu. Lowchen este una dintre cele mai rare și unice rase de câini din lume. Eticheta de preț este de la 7000 USD în sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE