8.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUniversitatea „Transilvania” vrea să remodeleze spaţiul exterior de la Facultatea de...

Universitatea „Transilvania” vrea să remodeleze spaţiul exterior de la Facultatea de Construcţii

Autor: M.P.

Universitatea Transilvania caută un constructor care să se ocupe, în următoarea perioadă de reparații și lucrări exterioare de amenajare la corpul J al campusului. Instituția are la dispoziție pentru aceste lucrări suma de 845.376 de lei fără TVA. Contractul va fi atribuit printr-o procedură simplificată, firmele de construcții având termen până la data de 22 octombrie să vină cu oferte.

Sistematizarea existentă a fost realizată secvențial, în ultimii ani

Corpul J al Universității se află pe strada Turnului, nr. 5, acolo unde spațiile didactice au fost puse la dispoziția Facultății de Construcții. Lucrările sunt necesare în contextul în care, sistematizarea exterioară existentă a fost realizată în timp, prin mai multe intervenții executate secvential, pe măsura ce se derulau lucrările de modificare a destinației actualului Corp de clădire J, fără a face parte dintr-un plan de amenajare unitară. Astfel, în prezent, în zonă există  spații verzi rezultate între clădiri și căile de circulație; pomi fructiferi și ornamentali plantați în etape diferite, fără încadrare într-o gândire peisagistică zonală; bănci de odihnă la intrare în Corpul J și clădirea Amfiteatre; alei de circulație pietonală și căi de circulație auto, încadrate cu borduri turnate la fața locului, care au înregistrat în timp degradări, prin stirbituri, desprinderi de material, lipsa de continuitate in aliniament, abateri secționale; parcări pietruite în spatele Corpului J, inclusiv un drum interior de acces și un panou care să semnalizează facultatea, iluminat pe timpul nopții, plus un grup catarge cu steaguri și o barieră la intrarea incintă, cu cititor de cartele.

Care este planul Universității pentru corpul J?

În urma lucrărilor exterioare pe care Universitatea vrea să le angajeze vor fi amenajate platforme placate cu granit în fața corpului J, atât în partea de amfiteatre, cât și la cea de săli de clasă, dar și amenajarea de căi de circulație auto și pietonale noi. De asemenea, spre amfiteatre, se va realiza o copertină de acces, din beton armat, cu o grosime de 15 cm. Iluminatul exterior existent va fi completat și va primi și o latură ornamental, se vor amenaja zone verzi noi, printr-o remodelare peisagistică a zonei și se va înnoi și mobilierul urban. De asemenea, lucrările au în vedere și canalizarea pluvială din parcare dar și asfaltarea parcării pietruite de lângă corpul de clădire și înlocuirea marcajelor și a indicatoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE