6.7 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: 18 sfaturi de mare ajutor în casă

Sfat Expres: 18 sfaturi de mare ajutor în casă

1. Cum se recapătă luciul unei măsuțe de lemn
Se amestecă ½ cană de oțet cu ½ cană de ulei de măsline, se înmoaie o cârpă în amestec și se șterge lemnul. Zgârieturile dispar complet și suprafața va arăta ca nouă.

2. Cum se curăță mânerul unui dulap
Se amestecă 1 lingură de ulei vegetal cu 2 linguri de praf de copt și se freacă bine cu o perie apoi, cu o cârpă se curăță dulapul.

3. Cum cureți calcarul
Scăpați de acumularea de calcar de pe robinete sau capetele de dușuri folosind oțet. De obicei, 20 de minute sunt suficiente pentru a dizolva depunerile. Dacă calcarul persistă, înfășurați capul de duș într-o pungă de plastic și lăsați așa o oră. Apoi îndepărtați punga și spălați bine.

4. Fără depuneri pe fierul de călcat
Acoperiți masa de călcat cu hârtie și presărați puțină sare. Porniți fierul de călcat și comutați-l la căldură maximă. (Asigurați-vă că funcția abur este oprită și că nu există apă în aparat). Frecați fierul încălzit peste sare. Toată murdăria suprafeței va dispărea rapid și ușor.

5. Și tigaia din fontă se curăță
Pentru a curăța tigaia din fontă veți avea nevoie de o soluție de curățat cuptorul, mănuși de cauciuc și oțet simplu.

6. Scapă de mucegaiul pe marginea căzii
Luați niște vată și faceți bile mici din ea, care au un diametru de aproximativ un centimetru. Scufundați-le într-un înălbitor, așezați-le pe zonele cu mucegai și lăsați-le acolo o noapte. Apoi spălați bine.

7. Curățarea grătarului aragazului
Puteți curăța grăsimea de pe grătarul aragazului folosind amoniac.

8. Tacâmurile din argint
Este ușor să curățați argintaria folosind apă clocotită, folie de aluminiu și sare.

9. Fără pete pe canapele din microfibră
Puteți îndepărta petele de pe canapeaua din microfibre cu o perie albă curată și o cantitate mică de spirt.

10. Un grătar antiaderent
Pentru ca grătarul să devină antiaderent frecați-l cu o ceapă, iar carnea pusă pe grătar nu se mai lipi și se va frige uniform.

11. Urme de apă dură
Îndepărtarea petelor lăsate de apa dură poate fi făcută ușor, natural, doar cu ajutorul unei lamâi. Frecați cu lămâia tăiată în două sau cu zeama de lămâie. Apoi ștergeți cu o lavetă umezită.

12. Curăță ferestrele fără detergent
Curățarea ferestrelor fără detergenți, ca pe vremea bunicilor, poate fi făcută cu ajutorul unui ziar și puțin spirt . Este o metodă bună care nu lasă urme pe ferestre.

13. Curăță tapițeria cu abur
Pătarea tapițeriei scaunelor din casă sau mașină este o problemă la ordinea zilei. Una din cele mai bune și sănătoase soluții este curățătul cu abur. Există aparate speciale pentru asta

14. Albirea fețelor de pernă
Se amestecă o cană de pulbere de detergent, o cană de pulbere de spălat vase, o cană de înălbitor și se adaugă apă foarte fierbinte. Lăsăm la înmuiat, apoi spălăm manual, și abia apoi punem la mașina de spălat.

15. Ceapa te scapă de mirosul de vopsea
Pentru a elimina mirosul de vopsea sau de lac proaspăt, lasă în camera cu pricina câteva felii de ceapă proaspat tăiată, pe o farfurie, cu puțină apă. Ceapa va absorbi mirosul de lac sau vopsea în câteva ore.

16. Fă ca nou mobilierul de gradină
Mobilierul de grădină din răchită rămâne ca nou an după an, dacă este frecat cu o perie aspră, înmuiată în apă călduță cu sare. Lasă apoi mobila să se usuce la soare.

17. Cum păstrezi termosul
Pentru a menține un termos fără ca el să prindă un miros neplăcut în perioadele în care stă nefolosit, pune în el (după ce l-ai spălat bine și uscat) câteva cuișoare.

18.Vopsea cu esență de vanilie
Poți amesteca o linguriță de esență de vanilie în vopseaua lavabilă, înainte de a începe zugrăveala: vanilia te va scapa de mirosul copleșitor de vopsea și va asigura un miros suav pe peretele zugrăvit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE