10 C
Braşov
AcasăSportMutare de forță: FC Brașov. Ioan Mărginean l-a executat pe Ilie...

Mutare de forță: FC Brașov. Ioan Mărginean l-a executat pe Ilie Stan

Autor: Adi MARICA

l „Limoniu“ a anunțat demiterea antrenorului, dar Ilie Stan și-a continuat activitatea și a condus antrenamentul de ieri după-amiază!

Relația cu năbădăi dintre președinte și antrenor la FC Brașov s-a încheiat abrupt. „Limoniu“ a luat taurul de coarne și a decis demiterea antrenorului. Chiar dacă spune că decizia îi aparține 100%, este greu de crezut că Mărginean nu a primit aprobarea primarului Allen Coliban.

Demitere cu zâmbetul pe buze

Extrem de bine dispus, Mărginean a ținut, ieri dimineață, o conferință de presă la sediul clubului, în care a anunțat rezilierea unilaterală a contractului antrenorului Ilie Stan. „I-am reziliat contractul lui Ilie Stan. Am anunțat FRF, i-am trimis și decizia antrenorului prin e-mail, dar și prin curierat, cu semnătură de primire, că am încheiat relațiile contractuale cu Ilie Stan. Am luat această decizie singur, pentru că în fișa postului eu răspund de tot ce se întâmplă la FC Brașov pe linie sportivă. Îmi asum această decizie. Vreau să-i mulțumesc pe această cale lui Ilie Stan pentru tot ce a făcut până acum la FC Brașov. Având în vedere că avem puține puncte, doar 9 din 27, și vin meciuri de foc, credem și sperăm într-o redresare a echipei. Este nevoie de un șoc la echipă. În cel mai scurt timp vom stabili cine va fi noul antrenor”, a spus Mărginean, care a admis că au fost probleme de comunicare. „Nu am putut nicicum să ne înțelegem!“

Ilie Stan nu cedează

Despărțirea dintre FC Brașov și Ilie Stan nu este însă așa de simplă, fiindcă antrenorul, căruia i s-au transmis prin e-mail și poștă actele de reziliere a contractului, nu este de acord cu rezilierea care i-a fost propusă. Mai mult, în cazul rezilierii angajamentului antrenorului, clubul se obliga să-i achite lui Ilie Stan integral contractul în termen de 15 zile! Deși s-au vehiculat zvonuri că Ilie Stan ar avea o clauză de reziliere de circa 300.000 de euro, Mărginean a negat categoric. „Nu există nicio clauză de 300.000 de euro. Ilie Stan mai avea contract încă 10 luni cu FC Brașov. Să vedem dacă prin această notificare vom ajunge la Comisiile FRF“, spune președintele lui FC Brașov. Din staff-ul lui Ilie Stan făceau parte Romeo Surdu, Casian Maghici, ca „secunzi“, Andrei Șanta, ca antrenor de portari, și Florin Drăghici, ca preparator fizic. „Vom discuta și cu cei din staff-ul lui Ilie Stan să vedem ce vor. Poate unii vor dori să continue, alții poate vor decide să plece cu antrenorul. Vom avea o discuție cu ei și vom decide“. Andrei Șanta a fost însărcinat de șefii clubului să conducă ședințele de pregătire până la instalarea unui nou antrenor. Doar că, surpriză, la stadion s-a prezentat și Ilie Stan și acesta a condus antrenamentul de ieri după- amiază! După o ședință de 30 de minute în care și-a muștruluit serios jucătorii pentru eșecul cu Astra, Ilie Stan a condus antrenamentul. Mărginean nu și-a făcut apariția la antrenamentul de la Stadionul Tineretului!

Mărginean vrea un antrenor „pe modelul nostru“

Pe lista lui Mărginean sunt câteva nume interesante, printre care Viorel Moldovan, Marius Lăcătuș, Bogdan Andone, Mihai Teja, Cornel Țălnar sau Adrian Falub. Surprinzător, preferatul lui Limoniu ar fi Vergil Andronache, fostul antrenor al lui FCSB! Nu ar exclusă nici varianta revenirii lui Călin Moldovan, cel care a promovat echipa în Liga a 2-a. Întrebat dacă dorește un antrenor cu personalitate, sau un antrenor gen „breloc“, Mărginean a spus că: „Nu știu ce înseamnă un antrenor breloc. Eu îl caut pe ăla care poate să reușească. Sunt multe variante la ora asta. Eu am lucrat cu mulți antrenori. Noi vrem să aducem un antrenor pe modelul nostru. Vreau să plec și eu fericit de la stadion după meciuri. Eu nu am controlat în toată cariera mea niciun antrenor. Cu Edi Iordănescu cred că a fost o scăpare (n.r. – Edi Iordănescu a povestit că l-a dat afară pe Mărginean de la un antrenament în perioada când era antrenor la Gaz Metan Mediaș). Aveam biroul în stadion. M-am certat cu el, ne-am împăcat, dar ne-am și îndeplinit obiectivul!”, a spus Mărginean. Cu 9 puncte, FC Brașov se află pe locul 15 în clasamentul Ligii 2, iar în etapa a 10-a va juca acasă cu Petrolul, liderul Ligii a 2-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE