7.5 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Prăjitură cu dovleac

Ingrediente:
Dovleac 400 g dovleac crud, curăţat de coajă şi seminţe, Ouă 3 buc, Zahăr 300 g, Făină albă 300 g, Ulei 2 linguri, Nucă tăiată mărunt 0.5 pahar, Praf de copt 10 g, Scorţişoară 0.5 linguriţe optional.
Mod de preparare: Dovleacul se dă prin răzătoarea măruntă sau în robot. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă dovleacul şi uleiul şi amestecaţi. Apoi puneți făina şi praful de copt, amestecaţi cu un tel să nu fie cocoloaşe. La urmă se adaugă nuci, după preferinţă puteţi adăuga şi scorţişoară. Turnați aluatul în tava aşternută cu hârtie de copt, o tavă rotundă de 28 cm diametru. Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceți testul scobitorii. Opţional puteţi orna cu zahăr pudră, iar când se răcoreşte o serviţi . În varianta cu aluatul turnat în tava mare de aragaz, aşternută cu hârtie de copt, prăjiitura se coace mai repede, cam în 20-25 de minute.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 1 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE