4.7 C
Braşov
AcasăSportFC Brașov: Ilie Stan, pe modelul Ioan Mărginean

FC Brașov: Ilie Stan, pe modelul Ioan Mărginean

Autor: Adi MARICA

l Dacă președintele clubului a ratat ultimele două conferințe de presă, modelul a fost copiat și de antrenor

După ce Ioan Mărginean a ratat ultimele două conferințe de presă din motive doar de el știute, acum modelul a fost copiat și de antrenorul Ilie Stan. Se știe că relația dintre cei doi este una glacială încă din startul colaborării la „new FC Brașov“. Mărginean este disperat să găsească o soluție de culise ca să renunțe la Ilie Stan pentru a-și aduce un antrenor pe placul său. Ilie Stan nu a fost niciodată pe aceeași lungime de undă cu „Limoniu“ , însă acum antrenorul resimte din plin presiunea rezultatelor. Un pas greșit în meciul cu Astra i-ar fi fatal.
Acum, Ilie Stan a decis să copieze practicile președintelui, astfel că săptămânala conferință de presă a antrenorului nu a mai avut loc. Totuși, Ilie Stan și-a expus opiniile legate de meciul de sâmbătă prin intermediul unui comunicat de presă.

„Nu este de ajuns atitudinea“

La fel ca și înaintea meciului cu Steaua, Ilie Stan cere susținere și răbdare. Mai mult, antrenorul Brașovului spune că pe lângă atitudine, jucătorilor săi le trebuie și „cultură fotbalistică“. „La echipa pe care o avem trebuie răbdare și susținere. Pe jucători trebuie să îi motivăm și zic eu că la jocul cu Astra vom reuşi, pentru că atitudine avem. Dar nu este de ajuns atitudinea, trebuie să vină şi puţină șmecherie fotbalistică la fiecare dintre ei. Aici mă refer la o pasă, la o execuţie, mai multe, și zic eu că putem lua cele trei puncte. Degeaba ai atitudine, trebuie să ai şi puțină cultură fotbalistică, în sensul că trebuie să iei decizia cea mai rapidă şi mai eficientă.”, a spus Ilie Stan.

„Performanţă fără presiune nu poţi să faci“

Referitor la meciul de la Giurgiu cu Astra, Ilie Stan spune că obiectivul nu poate fi decât victoria. „Eu sunt mulţumit de jucători, de modul cum se pregătesc. La antrenamente sunt mult mai responsabili, în schimb la meciuri nu reușim să transferăm acest lucru. Performanță fără presiune nu poți să faci. Presiunea adversarului, presiunea rezultatului, presiunea suporterilor şi a celor care ne susțin. Ne lipsesc două – trei jocuri legate şi două – trei victorii ca să fim mai puternici. Mergem să câștigăm cele trei puncte.”, a spus Ilie Stan. În etapa a 9-a a Ligii 2, FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Giurgiu, cu Astra, echipă antrenată de Florin Stîngă și la care evoluează și doi jucători brașoveni, Adrian Stoian și Carlo Danciu. Ambele echipe se află în mare suferință de puncte. FC Brașov este pe locul 13, cu doar 9 puncte. Același număr de puncte l-a obținut și Astra în primele opt etape, însă echipa brașoveanului Stîngă ocupă ultimul loc, 20, cu – 5 puncte, asta pentru că a fost depunctată până acum cu 14 puncte de FRF.

Un puști de la CFR Cluj a ajuns la Brașov

Ieri a ajuns la Brașov și un tânăr fotbalist de la CFR Cluj. Este vorba de Ionuț Coman (18 ani), un fundaș stânga format la Academia grupării din Gruia. Ionuț Coman a început de ieri antrenamentele cu echipa U 19 a clubului brașovean.

Liga a 2-a, etapa a 9-a

Joi: Concordia Chiajna – Unirea Dej 1-0; vineri, ora 16.00: FC Hermannstadt – Ripensia Timișoara; sâmbătă, ora 11.00: Astra – FC Brașov, FC Buzău – Viitorul Pandurii, Unirea Constanța – AFK Miercurea Ciuc, Poli Iași – Metaloglobus; sâmbătă, ora 11.30: Steaua – Dunărea Călărași; sâmbătă, ora 14.00: U Cluj – Unirea Slobozia; sâmbătă, ora 15.00: Poli Timișoara – Dacia Unirea Brăila; duminică, ora 11.00: Petrolul – CSC Șelimbăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE