8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov20.000 de studenți: Anul universitar se deschide oficial azi, pe Colina Universității

20.000 de studenți: Anul universitar se deschide oficial azi, pe Colina Universității

Autor: Mihaela Parghel

l Cu prezența fizică. Deocamdată…

Anul universitar 2021 – 2022, începe oficial azi, la Brașov, printr-o ceremonie care se va desfășura pe Colina Universității, în aer liber, pe platfoul din fața corpului C. După un an în care activitatea didactică s-a desfășurat fie online, fie hibrid, pentru începutul acestui an, reprezentanții universității au decis ca activitățile didactice să se desfășoare cu prezența fizică a studenților. Toate activitățile se vor desfășura cu aplicarea măsurilor siguranță din punct de vedere epidemiologic, universitatea subliniind că are infrastructura necesară care să faciliteze desfășurarea procesului didactic pentru studenții aflați în dificultate din cauza unor afecțiuni. Universitatea va actualiza măsurile luate în funcție de recomandările autorităților și situația epidemiologică ori de câte ori este nevoie.

Reparații de amploare pe Colină

Universitatea Tran-silvania anunță că pentru acest an, cea mai mare parte din spațiile sale vor oferi condiții foarte bune de studium după ce au fost reparate și igienizate. Pentru acest an, în campusurile universității sunt realizate lucrări majore de reparații pe Colina Universității, care a intrat într-un amplu proces de reabilitare, astfel că amfiteatrele vor avea o nouă față, iar spațiile comune destinate studenților au fost complet reabilitate. Lucrări de reparații s-au făcut și în cămine, dar și în alte clădiri ale instituției, iar procesul de reabilitare a corpurilor Universității va continua și pe parcursul anului universitar.

Elevii de 10 vor fi primiți la Universitate cu laptopuri, cazare și masă gratuite

Totodată, programele de stimulare a studenților performanți vor continua și în acest an universitar. Studenții din anul I care au fost șefi de promoție în liceu sau care au obținut media 10 la bacalaureat vor primi un laptop, cazare și masă gratuite – în total, 60 de studenți. De asemenea, și programul „Fii în centru”, prin care studenții Universității vor primi burse de până la 100.000 de euro pentru proiectele care vizează dezvoltarea și digitalizarea universității va continua și în acest an.
În anul universitar 2021-2022, la Universitatea Transilvania din Brașov vor studia aproximativ 20.000 de studenți, dintre care, aproape 5.000 sunt în anul I, la programele de licență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE