8.9 C
Braşov
AcasăStiri Brasov„New FC Braşov” cere încă 2,5 milioane de lei de la bugetul...

„New FC Braşov” cere încă 2,5 milioane de lei de la bugetul local, pentru acest an

Autor: M.P.

FC Braşov cere încă 2,5 milioane de lei de la bugetul local, după milionul primit în urmă cu două luni. Administraţia locală a pus pe ordinea de zi a următoarei sale şedinţe, programate pe 29 septembrie, o hotărâre în acest sens. Această solicitare vine în contextul în care până acum nu au fost făcute publice niciun fel de informaţii solicitate de consilierii locali, cu privire la cheltuielile efective ale clubului.

2,5 milioane de lei pentru salarii şi prime, organizare de meciuri, pregătirea echipei

Se pare că cele 2,5 milioane solicitate acum ar urma să fie utilizate pentru plata salariilor şi primelor jucătorilor, organizarea meciurilor şi pregătirea sportivilor. „Fondurile solicitate sunt necesare pentru acoperirea cheltuielilor de prestări servicii de activitate sportivă, cazare, masă, transport, alimentația de efort, plata arbitrilor, medicilor, ambulanței, asigurarea persoanelor, a echipamentului și materialului sportiv, prime, alte drepturi, alte activități, pentru buna desfășurare a clubului în sezonul competițional”, se arată în adresa transmisă de club către Primăria Brașov. De asemenea, reprezentanții clubului au precizat că suma solicitată va fi folosită pentru finanțarea echipei de seniori, dar și pentru asigurarea cheltuielilor necesare funcționării celor 14 echipe de copii și juniori ce evoluează în campionatele naționale.

Venituri proprii ale „New FC Braşov”: zero lei

Conform bugetului pe anul 2021, transmis de conducerea asociației, din bugetul total, cea mai mare sumă, 1,6 milioane de lei, este alocată cheltuielilor pentru prestări servicii, fără însă a fi detaliate sumele. În schimb, în documentul amintit nu se regăsesc cheltuielile cu salariile și indemnizațiile sportivilor, acestea fiind asimilate, cel mai probabil, în capitolul „prestări servicii”. De altfel, de la înființarea clubului, atât primarul Brașovului, Allen Coliban, cât și președintele clubului, Ioan Mărginean, au refuzat să facă publice sumele încasate de președinte și antrenorul principal Ilie Stan. S-a ajuns chiar la situația ca unii consilieri locali brașoveni să declare că vor solicita instanței să dispună „desecretizarea” acestei informații. Ba mai mult, nu cu mult timp în urmă, consilierii locali social-democrați au avertizat că în cazul în care nu vor fi făcute publice salariile președintelui clubului și antrenorului principal, ei nu vor vota alocarea de noi sume pentru FC Brașov. Rămâne de văzut cum vor reacţiona propriu-zis, în şedinţa de Consiliu Local din 29 septembrie. Pe de altă parte, trebuie reamintit că, în luna iulie, într-o conferinţă de presă comună cu primarul Coliban şi consilierul local Sebastian Bădulescu, președintele FC Brașov, Ioan Mărginean, declara că acest club este tentant pentru sponsori. Până acum, acest lucru nu s-a văzut şi în cifrele de buget ale echipei, din moment ce pe anul în curs, la capitolul „venituri proprii”, nu este trecut niciun leu. Din documentaţiile prezentate până acum, rezultă că, cel puţin în acest an, „New FC Braşov” va trăi numai din bani publici. Adică, exact ca „ruşinea sportului Braşovean, Corona” (aşa cum s-a exprimat în urmă cu câteva luni primarul Coliban). Şi exact în acelaşi mod pe care edilul şi echipa sa l-au criticat îndelung în campania electorală şi după.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE