3.4 C
Braşov
AcasăMagazinDupă divorț...O româncă poate intra în rândul miliardarilor lumii

După divorț…O româncă poate intra în rândul miliardarilor lumii

l Soțul, un cunoscut investitor de pe Wall Street

John Paulson, unul dintre cei mai cunoscuți investitori de pe Wall Street, divorțează de soția româncă după 20 de ani de mariaj. Pentru că nu există un contract prenupțial iar afaceristul a făcut avere (estimată acum la peste 4 miliarde de dolari) după nuntă, soția ar putea deveni miliardară. Românca a fost întâi asistenta lui John Paulson. Cei doi s-au căsătorit în 2000. Acum, ambii și-au angajat avocați de top din New York. John Paulson a devenit cunoscut în 2007, după ce a profitat de pe urma problemelor provocate de criza financiară. Ar fi câștigat 4 miliarde de dolari dintr-o singură tranzacție.

Cum s-au cunoscut John şi Jenny Paulson

John şi Jenny Paulson divorţează după 20 de ani de căsnicie, decizie care va remodela una dintre cele mai mari averi din Statele Unite, relatează Bloomberg. John Paulson, 65 de ani, deţine o avere netă de 4,8 miliarde de dolari, sumă obţinută în mare parte datorită pariului pe care l-a plasat împotriva pieţei imobiliare din Statele Unite înaintea crizei financiare din 2008. De asemenea, el deţinea în 2019 circa 1,9 miliarde de dolari în cadrul fundaţiei familiei Paulson. Născută în Galaţi, Jenny Paulson, 50 de ani, şi-a întâlnit soţul cu mult timp înainte ca acesta să devină faimos. El a angajat-o ca asistentă la scurt timp după ce Jenny obţinuse azil politic în SUA şi, pe măsură ce se apropia de 45 de ani, a decis că a sosit momentul să se căsătorească, Jenny având „personalitatea îmbucurătoare pe care o căuta”, conform cărţii „The Greatest Trade Ever”, de Gregory Zuckerman. „Jenny nu consuma alcool, nu fuma şi nu ieşea noaptea în oraş. Era o gură de aer proaspăt”, spune Paulson. El a invitat-o în oraş timp de un an, însă Jenny a insistat prin a-i spune că, mai întâi, trebuie să o concedieze şi să îi găsească un alt loc de muncă. Într-un final, a fost de acord să ia masa împreună şi, după mai bine de 200 de întâlniri, John şi-a găsit curajul de a o cere în căsătorie.
Alături de mai mulţi investitori, John Paulson a câştigat aproximativ 20 de miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare în Statele Unite, fapt care a provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresie din anii 1930.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE