10.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPeste 400 de burse integrale pentru cursuri de formare în competențe digitale...

Peste 400 de burse integrale pentru cursuri de formare în competențe digitale & IT au fost oferite brașovenilor în cadrul Programului Generația Tech

Peste 400 de tineri și adulți din zona metropolitană au început ieri un program de formare în programare și competențe digitale, beneficiind de burse din partea Agenției Metropolitane, cu sprijinul Municipiului Brașov și al mediului local de afaceri.
Bursele Generația Tech asigură experiența de formare în Competențe digitale, Digital marketing, Dezvoltare web – nivel începător sau intermediar, Java și FullStack Javascript. Cursurile sunt intensive, desfășurându-se exclusiv online pe parcursul a 4 luni, după un program flexibil, și sunt susținute de mentori români practicieni în companii IT de renume. Evenimentul de lansare organizat ieri la CATTIA marchează și inaugurarea Hub-ului de tehnologie din Brașov, gestionat de Digital Nation împreună cu Agenția Metropolitană Brașov, hub care asigură un spațiu permanent de antrenare a comunității brașovene pentru skill-urile viitorului.
“Ne bucurăm să vedem că Brașovul își antrenează oamenii în tehnologie și în digital. Contextul actual este extraordinar de fertil evoluției lucrului de la distanță și creșterii economice per total, prin accesarea piețelor mult dincolo de granițele orașului. Astăzi, mai bine de 400 de specialiști sau viitori specialiști din Brașov se alătură comunității naționale Digital Nation și vor începe un program intensiv de mentorat în sfera tehnologiei. Ne așteptăm ca în decursul anului 2022 să vedem un efect major de digitalizare la nivelul județului prin activități de freelancing pentru imm-uri locale, recrutări în cadrul unor companii mari și mici sau prin modernizarea lucrului la locul actual de muncă. Având deja un capital turistic excepțional și un nivel al calității vieții foarte ridicat, credem că Brașovul accelerat digital ar putea deveni una dintre cele mai râvnite destinații de lucru la nivel European, nu doar național.” – a declarat Paul Apostol, fondator al Digital Nation. Participanții la evenimentul de deschidere s-au arătat entuziasmați de posibilitatea de a dobândi noi abilități și cunoștințe, și optimiști în ceea ce privește modul în care vor utiliza pe viitor aceste competențe.
,,Este un program foarte interesant și sigur ne este de ajutor. Este un proiect în care au meritat investiți bani, pentru că până la urmă este o investiție în tehnologie și știm că acum trăim într o eră tehnologică. Sunt multe persoane adulte, din ce am observat, ceea ce este foarte interesant, înseamnă că oamenii vor să se reprofileze puțin și au înțeles acest pas al evoluției. Eu am aplicat, aș spune, și pentru că sunt oricum pe un profil real, sunt la mate info la un liceu din Brașov, pentru că mi se pare foarte interesant, eu sunt pe zona de digital marketing, și mi se pare foarte interesant acest concept. Mă aștept să învăț foarte multe lucruri folositoare și de actualitate și să le aplic în viitoare posturi, poate chiar din zona de digital marketing sau chiar în viața reală”, a declarat Teodor Pirpiliu, elev la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil.
Înscrierile în cadrul Programului au fost lansate în luna iunie, iar în primele 2 săptămâni organizația Digital Nation a primit peste 900 de aplicații în cadrul Generația Tech. Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu Primăria Municipiului Brașov au dorit să răspundă acestei dorințe de formare manifestată de comunitate, solicitând sprijin din partea mediului local de afaceri pentru acoperirea unui număr cât mai mare de burse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE