6.6 C
Braşov
AcasăNationalCosturi în plus în scenariul roșu. Părinții cu copii între 6...

Costuri în plus în scenariul roșu. Părinții cu copii între 6 și 12 ani trebuie să îi testeze pentru a-i duce la piscină sau petreceri

Scenariul roșu va aduce costuri suplimentare pentru familiile a zeci de mii de copii din țară, inclusiv la Brașov. Este vorba despre cei care au vârsta între 6 și 12 ani neîmpliniți, deci care nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19. Potrivit hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, și lor le va fi condiționat accesul la anumite activități de prezentarea unui certificat verde – de testare ori trecere prin boală. Astfel, părinții vor avea de suportat cheltuielile cu testarea anti-Covid a copiilor dacă vor să iasă cu ei la restaurant, la o petrecere pentru copii sau să îi ducă la un antrenament ori o oră de înot la bazin.
Cel mai ieftin test antigen, valabil 48 de ore, costă 60 de lei, iar cel mai ieftin test PCR, valabil 72 de ore, costă 200 de lei la Brașov. În cazul în care o localitate intră în scenariul roșu, copiii vor avea nevoie de test la piscină, la sala de sport (antrenamente), la restaurant și la petreceri. Nu au nevoie să prezinte rezultatul unui test anti-Covid la școală sau la mall, cu excepția zonelor de servire a mesei din incinta lor și a locurilor de joacă din exterior. Este important de știut că pentru a fi notat în aplicația care confirmă testarea copilului este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un test cumpărat de la farmacie – chiar dacă este omologat – și făcut acasă.
La acest moment, Bucureștiul și județele Ilfov, Satul Mare și Timiș sunt în scenariul roșu, rata de infectare Covid-19 depășind 3 cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE