0.8 C
Braşov
AcasăSportȘi-a găsit echipă: Ionuț Chirilă a început operațiunea Academica Clinceni

Și-a găsit echipă: Ionuț Chirilă a început operațiunea Academica Clinceni

l Antrenorul a fost numit, ieri, la conducerea tehnică a echipei Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1

După ce a dat târcoale pe la Brașov și a asistat la meciul dintre FC Brașov și Unirea Slobozia, scor 0-6, alături de primarul Allen Coliban, antrenorul Ionuț Chirilă și-a găsit echipă. În Liga I. Chirilă este oficial noul antrenor al echipei Academica Clinceni, ultima clasată din prima ligă. Ionuţ Chirilă (55 de ani) a fost prezentat ieri la Clinceni și a condus primul antrenament al echipei. Conform Prosport, Ionuț Chirilă le-a promis celor de la Academica Clinceni că va aduce oameni de afaceri importanți la echipă. În ultimele zile, omul de afaceri Claudiu Florică, fostul patron de la Regal București, a fost văzut des în compania lui Ionuț Chirilă. 

„În 6 luni echipa va fi o piatră grea în Liga 1“

Chirilă a parafat un contract pe două sezoane şi spune că e gata să revitalizeze o echipă aflată în mare suferință. „Eu aleg lucrurile cu un grad înalt de dificultate. Am cântărit foarte bine, îmi asum o mare responsabilitate. Să nu uităm că iau o echipă care are două puncte după 9 etape. E foarte complicat să iei o echipă a cărei pregătire și selecție nu le-ai făcut tu. Selecția se face în baza unei filosofii de joc câștigătoare. Acum începe artileria grea, FCSB, Botoșani, în opinia mea cea mai puternică echipă din campionat ca forță colectivă, care nu mai este o surpriză, ci o certitudine. Trebuie două lucruri: să facem un mix între jucătorii maturi și cei tineri și salvarea de la retrogradare. Sperăm ca această echipă să crească frumos, eu spun că în 6 luni va fi puternică, o piatră grea în Liga 1, dar am nevoie de aceste 6 luni. Cine spune că în mai puțin de 6 luni se face filosofia de joc câștigătoare, minte”, a spus Chirilă.

A stat pe bară 4 ani

Ionuț Chirilă, 55 de ani, a antrenat ultima dată ASA Târgu Mureş, în 2017. În carieră el a mai pregătit formaţiile Jiul, UTA, Concordia şi CSMS Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE