7.2 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Bulgur cu verdețuri

Ingrediente: 100 g bulgur mare, 1/2 legătură pătrunjel, 2 fire mici de ceapă verde, 10 frunze mentă, 2 linguri suc de lămâie, coaja rasă de la 1/4 lămâie, 2-3 linguri ulei, sare, piper.
Preparare: Se pune apa cu sare la fiert și când clocotește se adaugă bulgurul. Se fierbe aprox. 10 minute. În acest timp se toacă mărunt pătrunjelul și menta. Peste ele se adaugă ceapa verde tăiată rondele fine, coaja de lămâie, se presară puțină sare și se râșnește piper negru. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. Se lasă să se macereze verdețurile în lămâie. Când bulgurul e fiert, se scurge bine și se adaugă sare. Se lasă să se răcorească, bulgurul să fie doar călduț. Se adaugă uleiul peste verdețuri și se amestecă. Se adaugă apoi bulgurul și se amestecă iar. E bun imediat cât e călduț, dar e bun și la temperatura camerei.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 22 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE