-0.5 C
Braşov
AcasăCititori(P) Totul despre platoul Lasithi din Insula Creta

(P) Totul despre platoul Lasithi din Insula Creta

Grecia ascunde numeroase splendori turistice între granițele sale, dar mai cu seamă insula Creta este printre cele mai apreciate de turiștii ce vin să o viziteze anual. Regiunea Lasithi se află în estul Cretei, între munți și ascunde unele dintre cele mai luxoase plaje grecești, printre multe alte atracții turistice. Află mai jos tot ce trebuie să știi despre această regiune.

Informații generale despre Lasithi

Platoul Lasithi adăpostește Peștera lui Zeus. Se spune că aici a fost ascuns Zeus cât era bebeluș și este una dintre cele mai importante atracții turistice ale insulei. Se poate ajunge aici foarte ușor din capitala Insulei Creta, orașul Heraklion.
Regiunea este organizată în patru centre semi-urbane: Ayios Nikolaos, Ierapetra, Sitia și Neapoli.
Este cea mai puțin populată regiune de către turiști, acest lucru fiind un avantaj pentru cei care își doresc o vacanță relaxantă, departe de aglomerație.

În Lasithi se găsește de asemenea și plaja Vai, care ascunde o pădure de palmieri și priveliști încântătoare. Pentru o vedere panoramică se poate urca pe dealul din apropierea plajei unde se găsește un restaurant și o cafenea.
În drum spre Platoul Lasithi se pot vizita diverse biserici și mănăstiri și pot fi observate numeroasele mori de vânt. Solul este foarte fertil aici și este exploatat pentru plantații de cereale și pomi fructiferi.

Găsești aici un ghid complet de călătorie, cu toate informațiile necesare vizitei tale.

Peștera lui Zeus, principalul obiectiv turistic

Dacă vrei să vizitezi celebra Peșteră a lui Zeus, trebuie să ai în vedere că ai ceva de urcat pe munte, până la altitudinea de 1025 de metri, mai exact. Panorama platoului face însă să merite osteneala pentru că puține locuri din lume mai adăpostesc o astfel de frumusețe naturală. Vântul bate cu putere în această zonă, iar peisajele pe lângă care vei trece nu mai au nimic în comun cu litoralul.

Înainte de intrarea în peșteră vei vedea stalactite și stalagmite impresionante, iar obscuritatea va fi din ce în ce mai crescută. Drumul este pietruit și plin de serpentine. Poate fi parcurs și călare pe un măgăruș pentru prețul de 20 de euro dus-întors. Biletul pentru vizitarea peșterii are un preț modic, sub 5 euro. De la intrare începi deja să cobori înspre inima pământului și să explorezi indirect mitologia grecească.

Pentru că temperaturile sunt scăzute și vântul bate cu putere în această zonă este bine să te echipezi corespunzător, cu haine de munte și încălțăminte antiderapantă. Vei avea de urcat și coborât multe rânduri de scări, dar vizitarea peșterii este o experiență ce nu trebuie ratată. La ieșire te vor întâmpina tarabe cu suveniruri și băuturi proaspete care te vor ajuta să te revigorezi.

Orice turist care a vizitat Platoul Lasithi și Peștera lui Zeus a revenit cu o mărturie plină de încântare și o experiență imposibil de uitat. Regiunea debordează de o frumusețe sălbatică. Această zonă este înțesată de specii de flori rar întâlnite și te va umple cu energie pozitivă și poftă de viață pe durată lungă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE