14.8 C
Braşov
AcasăSportCampioana Sepsi-SIC luptă cu Szekszárd și Kayseri pentru calificarea în Euroligă

Campioana Sepsi-SIC luptă cu Szekszárd și Kayseri pentru calificarea în Euroligă

Autor: George ANDREI

l Meciurile vor avea loc săptămâna viitoare, la Sfântu Gheorghe

Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, va evolua pe teren propriu, la Sepsi Arena, într-una dintre cele două grupe de calificare în Euroligă, cea mai importantă competiție continentală inter-cluburi. Trupa antrenată de bosniacul Zoran Mikes va lupta împotriva lui Atomerőmű KSC Szekszárd (Ungaria) și lui Bellona Kayseri Basketbol (Turcia), pentru a pătrunde în faza grupelor. Meciurile din 21-23 septembrie vor fi primele dispute oficiale din noul sezon pentru trupa care a câștigat de cinci ori Liga Națională și de șase ori Cupa României.
Câștigătoarea grupei va ajunge pe tabloul principal, iar ocupantele locurilor doi și trei vor continua în Eurocup, a doua competiție continentală în baschetul feminin. În cealaltă grupă preliminară se află Valencia (Spania), Schio (Italia) și Bourges (Franța).
„Nu am arătat cea mai bună față a noastră în ultimele două partide. Au fost primele jocuri cu fani în tribună, după un an și jumătate. Aceasta e o mare bucurie, dar și echipa trebuie să se readapteze și să gestioneze această situație. Suferim, în această perioadă, pentru că nu avem toate fetele în pregătire. Pentru americanca Wilson ne-am înțeles într-un fel cu echipa din WNBA de la care vine, însă cei de acolo au mai amânat momentul. Așa că va veni doar după calificări și sperăm să o putem integra, atunci, cât mai rapid. Orban și Podar sunt la o acțiune a naționalei U23 de baschet 3×3. Am fi avut nevoie de ele în pregătire și puteam primi mai mult respect în acest sens, mai ales că suntem echipa care aduce puncte în Europa pentru România. Nu am găsit un adversar de antrenament în România, chiar dacă începe campionatul în două săptămâni. Nu a putut sau nu a vrut nimeni să joace, am fost nevoiți să apelăm la echipa din Novi Sad. Plus alte mici probleme medicale. Dar, sperăm ca toate aceste detalii să le transformăm într-o energie care să ne ajute să dăm totul pentru calificare. Cred că șansele sunt egale, 33 la sută pentru fiecare dintre cele trei echipe. Cealaltă grupă ar fi fost mult mai grea. Sperăm ca la meciurile din calificări să vină mulți suporteri, mai mulți decât au venit la cele două amicale de acasă, pentru că avem mare nevoie de ei!”, a declarat antrenorul Zoran Mikes, după jocurile amicale disputate în aceste zile, 68-56 și 86-75 cu Vojvodina Novi Sad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE