8 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: 9 semne că ai putea avea o boală de...

Sfat Expres: 9 semne că ai putea avea o boală de inimă fără să știi

Printre semnele care pot anunța o boală de inimă se numără anumite modificări la nivelul pielii, în special pe articulațiile degetelor, diverse pete pe unghii sau pe piele. Ca să depistezi la timp o boală de inimă, fii atent la aceste manifestări pe care ți le dă corpul. Dacă le observi, nu întârzia vizita la medic, pentru a afla cu certitudine care este cauza și ce tratament e bine să urmezi. Iată 9 simptome care pot semnala o boală de inimă.

1. Pete vineții sau de culoare închisă pe piele

Apariția unor pete suspecte, în special în faldurile de piele (gât, subraț, zona inghinală), de culoare violet sau chiar spre negru, pot semnala rezistența la insulină, o afecțiune asociată diabetului zaharat, sindromului metabolic, dar și bolilor de inimă.

2. Iritații sau bubițe pe articulațiile degetelor ori pe fese

De culoare portocaliu-roșiatice, astfel de iritații pe piele pot indica un nivel crescut de trigliceride în sânge. Aceste grăsimi care se acumulează pe vasele de sânge sunt foarte periculoase, crescând riscul de infarct, accident vascular cerebral și alte afecțiuni cardiovasculare.

3. Degete cianozate, vineții

Degetele de la picioare albăstrui, gri sau vineții pot fi un semn că te-ai putea confrunta cu o boală de inimă, ca urmare a circulației periferice deficitare și a depozitelor în exces de colesterol pe vasele de sânge. De asemenea, se pot forma mici pete roșiatice pe palme sau pe tălpi în cazul în care suferi de endocardită.

4. Sângerări gingivale

Gingivita sau inflamația gingiilor poate fi un simptom al unei boli de inimă. Studiile arată că gingiile inflamate, sensibile, care sângerează pot semnala faptul că bacteriile din cavitatea orală au ajuns în sânge, determinând inflamația inimii. Pe lângă faptul că poate duce la pierderea dinților, gingivita este asociată și cu un risc mai crescut de atac cerebral.

5. Puncte negre sub unghii

Petele mici de culoare închisă dezvoltate sub patul unghial pot indica o infecție a inimii sau a valvelor (endocardita). Astfel de puncte negre pot apărea și în caz de diabet.

6. Glezne umflate

Umflarea picioarelor, în special în partea inferioară a acestora, poate apărea din cauza statului pe scaun o perioadă îndelungată, dar și în timpul sarcinii. În același timp, acest simptom poate fi și consecința insuficienței cardiace sau a circulației defectuoase a sângelui. Cheagurile de sânge pot determina, de asemenea, umflarea picioarelor, împiedicând circulația sângelui către inimă și alte organe vitale.

7. Senzația de sufocare

Respirația dificilă, scurtă, durerile în piept și senzație de sufocare pot fi semne ale aritmiilor cardiace, infarctului sau insuficienței cardiace. Dacă respiri cu dificultate chiar și atunci când nu depui un efort fizic intens sau mai ales când stai întins pe pat, ia legătura cu medicul cât mai rapid!

8. Amețelile frecvente

Amețeala este unul dintre simptomele specifice bolilor cardiace, în special a aritmiei, infarctului sau a fibrilației atriale, ca urmare a aportului insuficient de oxigen și nutrienți către inimă și creier, dar și a funcționării deficitare a mușchiului inimii. Aceasta este frecvent însoțită de o stare de oboseală sau de epuizare fizică.

9. Slăbiciunea musculară

Dacă încerci să strângi o minge în mână sau nu poți apuca mânerul unei căni cu fermitate și îți tremură mâinile, e foarte posibil să te confrunți cu slăbiciune musculară cauzată de o boală de inimă.

Articolul precedentAjută-i să ajungă la stele!
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE