7.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSerile filmului românesc: La Centrul Cultural Reduta

Serile filmului românesc: La Centrul Cultural Reduta

l Proiecții și întâlniri cu actorii și regizorii

În cadrul „Serilor Filmului Românesc la Centrul Cultural Reduta” organizate în perioada 24-26 septembrie 2021 vor avea loc proiecții de filme și sesiuni Q&A cu invitații.
Spectacol teatru-film „Complet Necunoscuți” 24 septembrie, 19:00, Sala Reduta
Un text scris de Octavian Strunilă „îmbracă” proiecția filmului #CompletNecunoscuți într-o manieră inovatoare, dând naștere unui spectacol inedit de TEATRU-FILM, cu actori în „carne și oase”! În spectacolul de teatru vor urca pe scenă: Anca Dumitra, Leonid Doni, Alexandru Conovaru și Octavian Strunilă!
l Complet Necunoscuți (2021, RO)
Regia: Octavian Strunilă Cu: Anca Dumitra, Leonid Doni, Andreea Grămoșteanu, Ada Galeș, Alex Conovaru, Adrian Ștefan, Gabriel Răuță și Octavian Strunilă.
Sinopsis: Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord ca tot ce primesc în acea seară, apeluri, mesaje, wapp, mailuri… să răspundă pe speaker sau să citească cu voce tare. De aici… totul o ia razna.
l Proiecție specială și Q&A „Întregalde”
25 septembrie, 19:00, Sala Reduta
Invitat: Radu Muntean, regizor
Moderator: lect. univ. Robert Elekes
Întregalde (2021, RO)
Regia: Radu Muntean
Cu: Maria Popistașu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan, Luca Sabin, Toma Cuzin
Durată: 1’44
Sinopsis: Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.
l Proiecție specială și Q&A „#newTogether”
26 septembrie, 19:00, Sala Reduta
Invitați: Carmen Lidia Vidu, Marina Constantinescu, Istvan Teglas, Andrei Popov
Moderator: lect. univ. Robert Elekes
#newTogether (2021, RO)
Concept: Thomas Kloiber / Andrei Popov
Regia: Carmen-Lidia Vidu
Cu: Valentin Alfery, Gabriel Bebeşelea, Emőke Boldizsár, Cătălina Butcaru, Andreea Chira, Suzana Dan, Ruxandra Donose, Mercedes Echerer, Franzobel, Tudor Giurgiu și alții.
Sinopsis: Ce este acum, știm; dar ce vom face după? În timpul perioadei de carantină (lockdown) instituită după declararea pandemiei de COVID-19 în Europa, Forumul Cultural Austriac București a invitat 60 de artiști din Austria şi România să reflecteze la propriul lor viitor artistic, precum și la modul în care arta lor și comunitățile noastre se pot transforma în timpul şi după finalul crizei sanitare. Intervenţiile video pe care le-au trimis au fost postate pe paginile FCA București şi Radio România Cultural de pe rețelele de socializare. Foarte repede, au atras atenția a zeci de mii de oameni din ambele țări. Având în vedere acest succes, echipa FCA București a decis să încredințeze binecunoscutei şi apreciatei regizoare românce de teatru şi de film, Carmen Lidia Vidu, producția unui documentar de amploare, plecând de la materialele video ale artiștilor participanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE