23.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) Ce avantaje are un filtru antimagnetită? Plus alte întrebări frecvente despre...

(P) Ce avantaje are un filtru antimagnetită? Plus alte întrebări frecvente despre acest produs

Așa cum îi spune și numele, un filtru antimagnetită este un dispozitiv care ajută la eliminarea magnetitei din instalațiile cu componente din oțel și fontă. Acest compus face parte din grupa oxizilor de fier cu proprietăți feromagnetice, este de culoare neagră și are un luciu metalic, fiind deosebit de rezistent la coroziune.

El apare în instalațiile menționate anterior în urma unor procese complexe de oxidare, în anumite condiții de temperatură, presiune și oxigen. Prezența magnetitei poate fi verificată ușor, prin simpla vizualizare a culorii agentului termic (aceasta devine negricioasă).

Un filtru antimagnetita este varianta optimă, propusă de către un magazin profesionist și cu o experiență îndelungată în oferirea de soluții eficiente în domeniul instalațiilor de încălzire, climatizare, gestionare și tratare a apei, așa cum este QuickShop.ro, fondat în 2007.

Prin instalarea unui astfel de echipament, obții nu unul, nu două, ci patru beneficii: eliminarea completă a magnetitei din instalație; eliminarea costurilor pentru înlocuirea pieselor sau pentru revizii și spălări chimice la centrală sau instalația de încălzire; un confort sporit și un consum corect de gaze naturale pentru încălzire; respectiv scăderea substanțială a riscului de defectare a centralei în perioada geroasă.

Un astfel de filtru antimagnetită, spre exemplu Cleanex HF1, este dotat cu lichid inhibitor și poate fi montat pe țeava de retur a instalației, îndepărtând în proporție de 100% depunerile care conțin fier. Respectivul echipament se livrează cu doi robineți de conectare la instalație, având o eficiență crescută, dar în același timp fiind foarte compact, ușor de instalat și de întreținut.

filtru antimagnetita

De asemenea, acest filtru include un rezervor încăpător pentru particule și oferă posibilitatea adăugării de substanțe inhibitoare în sistem, fără operațiuni adiționale. Fără alte introduceri, iată și alte întrebări frecvente pe care clienții QuickShop.ro le adresează cu privire la acest produs!

Unde se montează filtrul antimagnetită?

Acesta se montează pe returul instalației de încălzire, după ultimul calorifer și la o distanță de minimum un metru de centrală.

Cine poate instala un filtru antimagnetită?

Acest filtru poate fi montat cu ușurință de către orice instalator. Procesul este simplu, dacă se respectă schema primită împreună cu produsul. În cazul în care instalatorul întâmpină dificultăți, iar produsul este achiziționat de la QuickShop.ro, echipa tehnică îi va acorda consultanță gratuită.

Ce se întâmplă după instalarea filtrului antimagnetită?

După instalarea acestui filtru, la circa 2-3 zile, el trebuie purjat (curățat de impurități și reziduuri cu ajutorul unui curent de apă sub presiune). În cazul în care agentul termic scos din instalație este curat, acest lucru înseamnă că magnetita a fost eliminată.

Repetarea purjării se va face la un interval de 3-4 luni, pentru a evita apariția problemelor menționate anterior. Totodată, este important de precizat că, după purjare, este posibil să fie nevoie ca instalația să fie reîncărcată cu apă, folosind robinetul de umplere al centralei.

Indicii importante că este nevoie de montarea unui filtru antimagnetita sunt următoarele: intrarea centralei în avarie (erori legate de pompa de circulație și schimbătorul de căldură); consumul de gaz crește din cauza randamentului scăzut al centralei; caloriferele nu se mai încălzesc; centrala termică nu produce apă caldă sau agent termic la temperatura setată; robineții instalației de încălzire sunt blocați și nu se mai pot deschide sau închide complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române