14.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn acest weekend porțile sunt deschise la toate unitățile de pompieri din...

În acest weekend porțile sunt deschise la toate unitățile de pompieri din județul Brașov

În fiecare an, ziua de 13 Septembrie – ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA – constituie un moment de profundă încărcătură patriotică în viaţa şi activitatea salvatorilor. În urmă cu 173 de ani, cei 166 bravi ostaşi pompieri ai Capitalei, în frunte cu neînfricatul căpitan Pavel Zăgănescu, s-au acoperit de glorie militară în încrâncenata bătălie din Dealul Spirii, când s-au opus cu vitejie invadatorului străin venit să înăbuşe aspiraţiile legitime ale neamului nostru. Astfel că, ziua de 13 Septembrie 1848 a marcat prima mare implicare a pompierilor militari în luptele de apărare a poporului român împotriva cotropitorilor străini. Această dată rămâne una dintre cele mai semnificative momente din tradiţiile de luptă ale armei pompierilor fiind recunoscută unanim, indiferent de epocile istorice şi regimurile politice prin care a trecut ţara.

Pentru aniversarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov a organizat o serie de activități, astfel :

Sâmbătă, 11.09.2021 si Duminică, 12.09.2021 – Ziua Portilor Deschise în toate subunitățile de pompieri din judetul Brașov în intervalul orar *12.00 – 16 00

Luni, 13 septembrie, ora 14.00 – Ceremonial aniversar la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brasov ( str. Mihai Viteazul nr.11).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române