4.1 C
Braşov
AcasăCititori(P) Pompa de sân, "prietena" de care nu trebuie să-ţi fie ruşine!

(P) Pompa de sân, „prietena” de care nu trebuie să-ţi fie ruşine!

Mămicile au parte de momente unice pe care nu le vor uita întreaga viaţă, dar, dacă nu au experienţă şi nici nu beneficiază de ajutor sau de un sfătuitor bun, în anumite situaţii se pot simţi copleşite.
Chiar dacă împart sarcinile în mod egal cu partenerul, dacă alăptează, responsabilitatea hrănirii bebeluşului le revine în totalitate. Şi, pentru că alăptarea la sân are numeroase beneficii, nu se recomandă renunţarea la acest mod de hrănire, ci apelarea la o pompă de sân!

Iată câteva dintre motivele pentru care femeile care se simt copleşite de responsabilităţile implicate de alăptarea şi creşterea unui bebeluş ar trebui să apeleze la această soluţie!

Elimină necesitatea hrănirii cu formula de lapte

Dacă mama trebuie să lipsească mai multe ore de acasă, în loc să se apeleze la formula de lapte, folosind pompa va asigura câteva mese sănătoase pentru bebeluş. Astfel, mama nu mai este legată de copil, putând să se bucure în continuare de viaţa ei, să se relaxeze sau chiar să îşi reia serviciul.

Mămica poate găsi echilibru între viaţa profesională şi maternitate

Ideea că micuţul trebuie alăptat şi este dependent de mămică în primele luni de viaţă este deseori un motiv pentru a amâna cât mai mult maternitatea în favoarea carierei. Cu pompa de san, însă, femeile nu mai sunt legate de bebeluşi, putând să îşi reia activitatea profesională în cel mai scurt timp după naştere.

Datorită acestui accesoriu, femeile pot asigura toate mesele necesare unui nou-născut, chiar dacă sunt la serviciu!

Tatăl are posibilitatea de a se implica mai mult în creşterea copilului

Supravegherea şi îngrijirea unui bebeluş este o sarcină cu normă întreagă care solicită, deopotrivă, ambii părinţi. Şi, dacă micuţul este alăptat la sân, ar însemna că mama are mai multe sarcini decât tatăl.

Din fericire, pompa de sân oferă tatălui o şansă egală de a se implica în creşterea copilului! Astfel, acesta poate hrăni şi el micuţul, împărţind cu mama nu numai responsabilităţile, ci şi bucuria de a se apropia cât mai mult de bebeluş.

Mama are mai mult timp pentru ea însăşi

Atât timp cât sunt asigurate biberoanele cu lapte matern, hrănirea bebeluşului poate fi realizată de către oricine altcineva! Prin urmare, pompa îi poate da unei mămici timpul necesar pentru a se îngriji şi relaxa. Astfel, ea va fi mai puţin obosită şi iritată şi va putea avea grijă mai bine de bebeluş.

Creşte producţia de lapte matern

Cu pompa de sân este stimulată lactaţia, iar femeia poate hrăni fără probleme chiar şi un al doilea copil. În plus, dacă bebeluşul este prea mic sau bolnăvior şi suptul de la sân dificil pentru el, poate fi hrănit cu biberonul cu lapte matern. În acest fel, copilul beneficiază de toţi anticorpii de care are nevoie, iar mama nu pierde lactaţia.

Părinţii pot crea un stoc de urgenţă

Pompa de san facilitează realizarea unui stoc de lapte matern util în cazuri speciale. Laptele se poate congela şi folosi în diverse situaţii nedorite, cum ar fi aceea în care mama se îmbolnăveşte şi trebuie să ia medicamente.

Sunt prevenite durerile de sâni

Dacă micuţul nu suge suficient, sânii ajung să fie prea plini cu lapte, se întăresc şi devin grei şi dureroşi. Pentru a preveni aceste situaţii, dacă micuţului nu îi este foame şi nu vrea să sugă, mămica poate folosi pompa pentru a-şi goli sânii.

Facilitează hrănirea cu lapte matern a gemenilor

Hrănirea la sân a unui copil poate fi foarte solicitantă pentru o mămică, iar în cazul gemenilor lucrurile se complică. Practic, este imposibil să alăptezi simultan doi copii, manipularea acestora fiind dificilă. Din fericire, pompa permite mămicii să asigure hrana şi pentru al doilea copil şi poate fi de un real ajutor!

Alege să-ţi alăptezi bebeluşul şi ia în considerare beneficiile oferite de o pompă de sân! Datorită acesteia, nu va trebui să renunţi la viaţa personală şi nici la carieră, iar copilul nu va fi privat de beneficiile de netăgăduit ale laptelui matern!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române