6.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCerere în căsătorie: Teatru pentru locuitorii din Veneția

Cerere în căsătorie: Teatru pentru locuitorii din Veneția

l …de Jos

Organizația Cultură’n Șură înscrie , pentru a noua oară, satele din România pe harta culturală și aduce în fața publicului marginalizat din mediul rural spectacole de teatru, peste 50 de comunități primind cel puțin o dată vizita unei trupe profesioniste în cadrul proiectelor derulate. De data aceasta, spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Victor Olăhuț, o comedie de succes care s-a jucat de peste 200 de ori pe scenele din toată țara, va fi prezentată în satul Veneția de Jos, sâmbătă de la ora 20:00. Casa lui Cornea de la numărul 300 pe strada Principală din Veneția de Jos va fi transformată pentru o seară într-o veritabilă sală de teatru. Toți sătenii sunt invitați la spectacol. Intrarea este gratuită!
Spectacolul „Cerere în căsătorie”, o producție marca Cultură’n Șură realizată în parteneriat cu Teatrul de Artă București, vorbește despre dragoste și despre lucrurile care stau în calea dragostei. Se pare că nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bîrfele, neînțelegerile dintre două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, pînă la urmă iau o pauză de la scandal.
Distribuția este formată din trei actori de primă mînă ai scenei teatrale românești. Florentina Năstase, nominalizată pentru cea mai bună actriță atât la premiile UNITER cât și la GOPO, George Constantinescu, manager și actor al Teatrului de Artă, acesta poate fi văzut pe scenele teatrelor Notarra sau Comedie din București, și Valentin Terente, actor la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila. „Cei trei actori conturează personaje puternice, fiecare cu năravurile și particularitățile sale. Cu emoții de nestăpînit, un moșier merge la vecinul său ca să-i ceară fata în căsătorie. Pînă să ajungă la cerere, cei doi tineri se ciondănesc pe tema unui colț de moșie. Al cui e? Al lui sau al ei? Și uite așa tot romantismul se duce pe apa sîmbetei, în problemele funciare. În rolul fetei, Florentina Năstase, o apariție care încîntă la orice intrare în scenă, născută parcă să joace numai Ofelii, ingenuă pînă în vîrful unghiilor, schimbă, de data aceasta, radical registrul. Cît ai clipi, devine un boț de om dîrz și hotărît. Ce mai, o adevărată moșiereasă! Iar situațiile se rostogolesc ca bobii de porumb curățați de fată.” a comentat criticul de teatru Cristina Rusiecki.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române