14.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFemeile din Gârcini învaţă să folosească internetul, calculatorul şi tableta

Femeile din Gârcini învaţă să folosească internetul, calculatorul şi tableta

Femeile din Gârcini învață să folosească internetul și calculatorul, pentru a-și procura informațiile de care au nevoie în viața de zi cu zi. În curtea Școlii gimnaziale nr. 5 din Săcele a fost deschis „Centrul digital pentru femei”, coordonat de Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov (APC), cu sprijinul Asociaţiei „Femeile se implică”. Cu ajutorul financiar al Fundaţiei grupului, centrul a fost dotat din punct de vedere tehnic şi au fost aduşi şi „profesorii” care ţin cursurile.
Prima grupă, formată din 20 de fete şi femei din Municipiul Săcele, vulnerabile din punct de vedere socio-economic, a început cursul gratuit. Acesta va avea durata de 20 de ore, pe parcursul cărora femeile vor afla cum pot utiliza internetul, cum își pot ajuta copiii la cursuri online, cum pot asigura siguranța online a lor și a copiilor, dar şi cum pot găsi un loc de muncă de încredere. Timp de un an de zile, 200 de fete şi femei vor învăţa în acest centru de la Gârcini să folosească telefonul, tableta și laptopul, într-un mod simplu și prietenos. De asemenea, femeile vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea abilităților specifice, dar și de oportunități concrete de angajare și sfaturi pentru deschiderea propriei afaceri.
Lansat de Fundația Grupului Orange în anul 2015, programul „Women’s Digital Centers” include 320 de centre în 23 de țări și a susținut de-a lungul timpului peste 40.000 de femei în situații dificile de viață, având scopul de a oferi femeilor cunoştinţele dar şi instrumentele necesare, pentru a fi mai puternice, mai sigure pe ele şi mai pregătite pentru a face față schimbării.Înscrierile pentru femeile şi fetele peste 16 ani, cu o situaţie materială dificilă, se fac direct la Centrul Digital pentru Femei din Gârcini, din curtea Școlii Generale nr. 5 sau pe email la apcbrasov@gmail.com. Locurile sunt limitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române