4.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat: 32,79% este...

În cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat: 32,79% este rata de promovare la Bac în județul Brașov

l Înainte de soluționarea contestațiilor

Potrivit lui Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov, 32,79% este rata de promovare în cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021 în județul Brașov (înainte de soluționarea contestațiilor)
Ministerul Educației a publicat ieri, 31 august, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021.
Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelor și a prenumelor candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).
Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 32,79%, în creștere cu peste 3 puncte procentuale față de aceeași etapă de afișare din sesiunea august-septembrie a anului trecut: 29,31%. Au promovat 243 de candidați, dintr-un total de 741 de candidați prezenți. Cele mai multe medii se află în intervalul 6.00-7.00 – 207.
Numărul de candidați înscriși în această sesiune a fost de 900. Contestațiile au putut fi depuse tot ieri, în această situație, candidații fiind obligați să completeze, semneze și depune/transmite prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
La nivel național, rata de promovare înregistrată în sesiunea august- septembrie 2021 (înainte de soluționarea contestațiilor) este de 30.3% cu 1.2 puncte procentuale în scădere față de sesiunea august-septembrie a anului trecut.
Din totalul candidaților promovați (9.703), 6816 candidați provin din promoția curentă, iar 2.887 de candidați provin din promoțiile anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române