10.8 C
Braşov
AcasăCititori(P) Guardiola anunță când își va încheia contractul cu Manchester City

(P) Guardiola anunță când își va încheia contractul cu Manchester City

Antrenorul spaniol al lui Manchester City a declarat că își dorește o pauză de la fotbalul de club, și că dacă ar avea oportunitatea, ar prefera să-și încerce norocul cu o echipă națională.

Pep Guardiola a anunțat că intenționează să ia o pauză de la fotbalul de club și să antreneze o echipă națională dacă i se va oferi această oportunitate.

Întrebat în cadrul unui eveniment (XP Investimentos) care va fi următoarea provocare din cariera sa, spaniolul a răspuns: „O echipă națională. Următorul pas va fi o echipă națională, dacă există posibilitatea. O echipă națională este următorul pas.”

Similar cu perioada în care a antrenat Barcelona, Guardiola a menționat că are nevoie de o pauză de la fotbalul de club: „Trebuie să iau o pauză după șapte ani (la City). Trebuie să mă opresc și să văd, să învăț de la alți antrenori și poate să o iau acea cale [naționala]. Aș vrea să antrenez în cadrul unui Campionat European, o Copa America, o Cupă Mondială.”

Pep Guardiola a semnat un contract nou cu Manchester City în Noiembrie, 2020. Acest contract îl va ține la gruparea engleză până la finalul sezonului 2022/23. Anunțul lui Guardiola a fost interpretat și ca o decizie de a nu-și mai prelungi contractul cu City indiferent de performanțele echipei.

Probabil cel mai bun antrenor din lume la ora actuală

Acum în vârstă de 50 de ani, antrenorul lui Manchester City este considerat de mulți specialiști drept cel mai bun antrenor din lume în ultimii ani. A transformat echipele pe care le-a antrenat în niște forțe dominante, atât pe plan intern, cât și în Champions League.

Cu FC Barcelona a câștigat La Liga de 3 ori, Champions League de două ori, Supercupa UEFA de două ori, și numeroase alte trofee interne. Cu Bayern Munchen a câștigat Bundesliga de trei ori, Supercupa UEFA o dată, și Cupa Germaniei de două ori. Cu Manchester City a câștigat Premier League de trei ori, Cupa Ligii de patru ori, FA Cup o dată, și Supercupa Angliei de două ori. Deține recordul pentru cele mai multe titluri consecutive în La Liga, Bundesliga și Premier League.

Există antrenori mai de succes când vine vorba de competiții internaționale, și poate unii fani ai fotbalului vor menționa că antrenorul spaniol a fost susținut financiar la orice club a antrenat, dar amprenta lui Guardiola este foarte evidentă în cadrul fiecărei echipe, indiferent de calibrul jucătorilor. Sistemul lui Guardiola este unul bazat pe posesie, care domină cam orice adversar. De aceea, chiar și în anii în care au câștigat puține trofee pentru standardele antrenorului spaniol, echipele sale au fost în continuare considerate în primele trei din lume sau chiar cele mai bune atât de jucători, cât și de specialiști sau chiar case de pariuri online – lucru evident în cote.

Manchester City a avut și câteva sezoane mai neobișnuite datorită accidentărilor, dar chiar și așa, rar încheie anul fără măcar un trofeu.

Despre Josep „Pep” Guardiola

Josep „Pep” Guardiola Sala, născut pe data de 18 ianuarie 1971, este un fost jucător profesionist pentru FC Barcelona, în prezent antrenor și manager al uneia dintre cele mai bune echipe de fotbal la ora actuală, Manchester City. Este adesea considerat de specialiștii în domeniu drept unul dintre cei mai buni antrenori din toate timpurile, și deține recordul pentru cele mai multe meciuri consecutive câștigate în fiecare campionat în care a antrenat – La Liga, Bundesliga și Premier League.

După ce s-a retras ca fotbalist profesionist, Guardiola a antrenat Barcelona B, cu care a câștigat Tercera División, după care a făcut pasul la echipa de seniori a Barcelonei în 2008. În primul său sezon ca antrenor într-una din ligile de top din lume, Guardiola a ghidat Barcelona către o triplă de excepție: Champions League, La Liga, și Copa del Rey.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române