10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBilete RAT contra deșeuri duse în Livada Poștei la automat

Bilete RAT contra deșeuri duse în Livada Poștei la automat

Brașovenii care folosesc mijloacele de transport în comun vor putea obține bilete pe autobuzele RATBV în schimbul PET-urilor, sticlelor sau dozelor de aluminiu. Din 6 septembrie, în Livada Poștei vor fi instalate trei echipamente de reciclare, fiecare specializat pentru una dintre cele trei tipuri de deșeuri reciclabile (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu).
Aparatele sunt dotate cu senzori speciali, care recunosc aceste tipuri de ambalaje. În momentul aruncării, deșeurile trebuie să fie cât mai apropiate de forma originală, nu strivite sau turtite, cu cod de bare unde este cazul, cu sau fără capac. Pentru fiecare ambalaj acceptat, aparatul va emite un tichet. Odată colectate zece tichete, acestea vor putea fi schimbate pe un bilet de transport RATBV cu două călătorii, valabil pe toate liniile de transport în comun din oraș.
Cele trei aparate vor fi furnizate de Envipco – o companie care oferă soluții de reciclare pentru ambalaje de băuturi – și vor rămâne în Brașov cel puțin până la finalul anului, în cadrul unui parteneriat cu operatorul de salubritate Brai-Cata, care se va ocupa de managementul deșeurilor colectate de cele trei aparate.
Campania „Bine Faci, Bine Primești” debutează la Brașov cu ocazia Forumului Orașelor Verzi, din perioada 6-12 septembrie, iar primarul Brașovului a declarat că această inițiativă „este încă un pas prin care Brașovul și-a propus să devină Capitala Verde a României”.
La rândul său, managerul Brai-Cata, Bogdan Constantinescu, a declarat că „faptul că suntem parte dintr-o campanie precum «Bine Faci, Bine Primești», alături de Envipco și Primăria Brașov, ne onorează și ne motivează, în egală măsură, să continuăm eforturile începute deja pentru implementarea sistemului «plătește pentru cât arunci» și pentru creșterea permanentă a țintelor de reciclare”.
Și Bogdan Purcherea, directorul pentru România al Envipco, a precizat că este încântat de acest parteneriat, iar compania pe care o reprezintă are ca obiectiv să „ofere cele mai eficiente soluții tehnologice în procesul de reciclare a deșeurilor de ambalaje”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române